Limanov trener sa kineskim selekcijama pokreće revoluciju – Milan Isakov

0
Liman
Milan Isakov i Liman Foto: facebook.com/liman3x3/

Jedan od glavnih aktera igre Limana van terena sigurno je trener Milan Isakov, koji je uz ekipu godinama unazad. Ipak, ono što malo ljudi zna u Srbiji, Isakov od 2018. godine, sarađuje i sa basketaškom reprezentacijom Kine.

Isakov je bio gost Novosadske razglednice, na Radio televiziji Vojvodine, te je tom prilikom govorio i o saradnji sa selekcijom Kine.

„Ako  bi čovek mogao da zamišlja neki profesionalni izazov,  verovatno bi to bilo da kineska ekipa u nekom sportu, gde se ubacuje lopta u koš, bude što bolja. Tako da da, to mi je bio pre svega profesionalni izazova da vidim šta možemo da uradimo da oni igraju što konkurentnije“, kazao je Isakov na početku razgovora za RTV.

Da je izazov doneo rezultate, videlo se veoma brzo, kada je sa muškom selekcijom osvojio bronzu na Azijskom prvenstvu, dok je sa ženskim timom postao šampion.

„Moram da priznam da smo imali malo sportske sreće. Mislim da i dalje ne veruju da na tamo nekom peharu pise da je Kina osvojila Svetsko prvenstvo“, objasnio je Isakov, te se osvrnuo na dešavanja po povratku:

„Onda su mi uručili neku plaketu, objasnio mi je prevodilac da je to kao počasni građanin Šangaja. Mozda ne piše to, možda mi je on samo rekao“, ispričao je Milan kroz smeh.

Naravno, Liman je bio jedan od tema.

„Sve ima svoje draži, ali sa momcima iz ekipe Liman smo kao jedna porodica. Mislim da ćemo ostati do kraja života tako, a da budem iskren, saradnja sa njima me odvela u Kinu. Tako da će mi oni uvek biti bliži srcu“, priznao je Milan, te ispričao na kraju kako sebe vidi u budućnosti:

„Sebe za pet godina vidim u prirodi sa nogama podignutim u vis, da se bavim biljčicama i da budem neki savetnik ili tako nešto  u sportu, to bi bilo idealno“, zaključio je razgovor za RTV Milan Isakov.