Srbija sa dve reprezentacije do četvrtfinala u Novom Sadu!

0
(FOTO: 3x3 Serbia)

Dugo čekamo na debi reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama, a pošto se to približilo, vreme je i za pripreme. 

Novosadska hala SPENS ugostila je ove subote neke od najboljih evropskih reprezentacija, a posebno treba naglasiti da je Srbija igrala sa dva tima na Međunarodnom pripremnom turniru.

U jednoj ekipi našli su se Marko Savić, Maksim Kovačević, Stefan Stojačić i Marko Dugošija, dok su ekipi Srbija dva igrali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksa Ratkov.

Možda neočekivani sastavi, ali čak i u ovakvim kombinacijama, naši basketaši su pokazali da se i te kako dobro poznaju.

Srbija 1 našla se u Grupi A, dok je Srbija 2 igrala u Grupi C. Turnir je otvoren utakmicom Srbije 1 i Hrvatske, a naši momci su slavili sa 18:12.

Nakon početne prednosti komšija, Srbija je brzo uspostavila kontrolu nad utakmicom i preokrenula rezutat u svoju korist. Slično je bilo i u drugoj utakmici, u kojoj je Srbija slavila protiv Nemačke sa 21:16.

Ponovo su gosti dobro otvorili utakmicu i poveli sa 2:0, ali je usledila serija poena domaćeg tima. Maksim Kovačević se vratio iz Amsteradama i sjajnom igrom nosio svoj tim do pobede vredne četvrtfinala.

U istoj grupi, Hrvatska je pobedila Nemačku sa 20:19.

Drugi tim Srbije u prvoj rundi odmerio je snage sa Austrijom i nakon velike borbe je ipak poražen sa 20:19, pa su prolaz dalje morali da traže u drugoj utakmici. Iako su slovili za favorita, naši momci nisu uspeli da trijumfuju u ovom meču.

Ipak, kvalitet je u naednoj utakmici isplivao na videlo. U drugom meču Srbija 2 se borila sa Češkom, te na kraju slavila sa ubedljivih 21:10.

Ovog puta Srbija je opravdala ulogu favorita i uz sjjanu igru na obe strane terena upisala sigurnu i ubeldjivu pobedu. Razigrali su se Bulut i Ratkov, lako su dolazili do poena, a osim toga videli smo i sjajno zakucavanje Čeha.

Ipak, to im nije pomoglo, pošto su ovoj utakmici poraženi. U istoj grupi, Češka je pobedila Austriju sa 20:18, pa je Srbija ostvarila plasman u četvrtfinale.

Rezultati svih utakmica prvog dana:
Srbija 1 – Hrvatska 18:12
Belgija – Rusija 20:18
Srbija 2 – Austrija 19:20
Holandija – Turska 20:14
Nemačka – Hrvatska 19:20
Belgija – Katar 12:17
Austrija – Češka 18:20
Francuska – Turska 21:15
Srbija 1 – Nemačka 21:16
Katar – Rusija 16:19
Srbija 2 – Češka 21:10
Holandija – Francuska 18:19

Utakmice eliminacione faze na programu su u nedelju. Ali, ono što je posebno zanimljivo jeste što će se u prvom sutrašnjem četvrtfinalu sastati upravo srpski timovi.

Snage će odmeriti i Austrija i Hrvatska, dok će se boriti još i Katar i Francuska, Rusija i Holandija.