Međunarodni turnir u Novom Sadu – šampioni na jednom mestu!

0
(FOTO: FIBA3x3)

Vreme je za basket i to onaj najbolji – reprezentativni! Da li uopšte treba trošiti reči na reprezentaciju Srbije i sve uspehe koje je ostvarila? Verovatno ne, ali sada nam predstoji nešto zaista zanimljivo.

Muška seniorska reprezentacija Srbije u basketu 3×3 počela je svoje pripreme za predstojeće Olimpijske igre, kao i za Evropsko prvenstvo, koje nas očekuju ove godine.

U sklopu priprema, grad Novi Sad ugostiće i selekciju Srbije, kao i reprezentacije Hrvatske, Rusije, Belgije, Austrije, Holandije, Turske, Nemačke, Katara, Češke i Francuske.

S obzirom na to da ekipa Slovenije nije mogla da doputuje, ovog vikenda imaćemo priliku da gledamo sve basketaše koje konkurišu za mesto u nacionalnom timu Srbije, jer će biti podeljeni u dve ekipe.

Podsetimo, na spisku selektora Gorana Vojkića i trenera Danila Lukića i Marka Ždera našla su se osmorica igrača i to: Mihailo Vasić, Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić (svi iz ekipe Liman), Marko Savić, Dejan Majstorović (obojica iz ekipe Ub), Dušan Domović-Bulut (Novi Sad) i Maksim Kovačević (Amsterdam).

basket3x3 - Svetsko prvenstvo 2018 - reprezentacija Srbije - fiba3x3 - 3x3serbia
(Foto: Marko Ždero/Instagram)

Osim toga, ovaj turnir dace nam priliku da na jednom mestu gledamo vrhunske svetske ekipe. Podsetimo, selekcija Srbije je dva puta osvajala Evropsko prvenstvo, dok je četiri puta bila šampion sveta. Sigurni smo da to niste zaboravili.

Selekcija Katara je takođe osvajala naslov prvaka sveta, dok smo Francuze i Holanđane upravo mi pobeđivali u spektakularnim finalima. Dakle, uzbudljive i neizvesne utakmice su zagarantovane!

Turnir će se održati u SPENS-u, u Novom Sadu, 10. i 11. aprila, sa početkom od 16 časova.

U Grupi A nalaze se prvim tim Srbije, Hrvatska i Nemačka, Grupu B čine Rusija, Belgija i Katar, grupa C donosi nam duele Češke, Austrije i drugog tima Srbije, dok će se u Grupi D naći Holandija, Francuska i Turska.

Satnica:

16.00 Srbija – Hrvatska (A)

16.20 Rusija – Belgija (B)

16.40 Srbija 2 – Austrija (C)

17.00 Holandija – Turska (D)

17.20 Nemačka – Hrvatska (A)

17.40 Belgija – Katar (B)

18.00 Češka – Austrija (C)

18.20 Francuska – Turska (D)

17.40 Srbija – Nemačka (A)

19.00 Rusija – Katar (B)

19.20 Srbija 2 – Češka (C)

19.40 Holandija – Francuska (D)

Važna napomena je da ćete sve mečeve tokom prvog i drugog dana turnira u Novom Sadu moći da gledate na sledećem linku: https://youtu.be/wOYO-nJvSXk.