Vreme je za reprezentaciju: Pripreme za Olimpijske igre konačno startuju!

0
baskeet 3x3-reprezentacija srbije-pripreme-olimpijske igre
FReprezentacija započinje pripreme (FOTO: FIBA3X3)

Nakon ekipinih obaveza, seniorska muška 3×3 reprezentacija Srbije okupila se u Novom Sadu kako bi počela svoje pripreme za predstojeća takmičenja, a to su Olimpijske igre u Japanu, kao i Evropsko prvenstvo.

Novosadski SPENS biće baza za ovo prvo okupljanje reprezentacije, a na spisku selektora Gorana Vojkića i trenera Danila Lukića i Marka Ždera našla su se osmorica igrača i to: Mihailo Vasić, Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić (Liman), Marko Savić, Dejan Majstorović (Ub), Dušan Domović-Bulut (Novi Sad) i Maksim Kovačević (Amsterdam).

Nakon trenažnog procesa koji je predviđen da traje do petka 9. aprila, reprezentaciju očekuje učešće na međunarodnom pripremnom turniru čiji će domaćin biti Novi Sad 10. i 11. aprila 2021. godine.

Na turniru se pored naše selekcije očekuje učešće reperezentacija Slovenije, Hrvatske, Francuske, Turske, Holandije, Češke, Austrije, Kanade, Rusije, Mongolije i Katara.

Podsetimo, nova sezona je već startovala, a ekipe Novog Sada, Uba i Limana su već učestvovale na prvom FIBA 3×3 turniru.