Ubljani stali u četvrtfinalu

0
UB stao u četvrfinalu Foto: Fiba3x3

Basketaši Uba poraženi su u srpsko četvrtfinalu Mastersa u Dohi od elike Limana rezultatom 21:19. Duel na jednu loptu rešio je Aleksandar Ratkov.

Ub je do četvrtfinala bio odličan u grupi, gde je zabeležio dve pobede, ali desetkovani Liman, koji igra bez Stefana Kojića od prvog kola, stao im je na put.

Iskusni Ubljani su bolje otvorili duel, ali uporni Limanci se nisu predavali, te su nakon trojke Kilijana poveli sa 6:3.

Igra Novosadskog sastava koji je igrao bez izmene bazirala se na šut Kilijana i skok Vasića i Ratkova. Međutim, za dva je pogodio i Vasić, pa je Liman imao opipljivu prednost. Sa druge strane, Ub je mogao više da kreira, što je i činio preko Stojačića.

Dve dvojke i poeni sa penala doneli su prednost Ubu, nakon starta, 16:13. Do kraja, desetkovani Liman je jurio. Poenima Majstorovića, Ub je imao siguran rezultat pred finiš. Ali, Liman se ponovo vratio.

Na koš Savića, uzvratio je Kilijan, a Ratkov je pogodio za 18:18. Branković je poneo plus Ubu, Vasić izjednačenje. Pokušaj Majstorovića sa distance nije završio u košu, ali jeste šut Ratkova, 21:19 za Liman!

UB: Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Savić, Marko Branković

LIMAN: Aleksandar Ratkov, Nebojša Kilijan, Mihailo Vasić