Nova imena, novo finale – Novi Sad na drugom mestu u Dohi!

0
Novi Sad Foto: Fiba3x3

Basketaši Novog Sada osvojili su drugo mesto na prvom ovosezonskom mastersu, koji je održan u Dohi. 

Nakon turbulentne pauze i pitanja u kom sastavu će igrati, a onda i nakon ovog turnira, ostaje nam da zaključimo jednu stvar: ma koliko se menjali igrači, navike ostaju iste, a to je finale turnira FIBA 3×3 svetske serije.

OVog puta nisu mogli dalje od toga, pošto je u borbi za titulu slavio Amsterdam, ali jasno je da Novi Sad i ove sezone cilja titulu.

U prvoj današnjoj utakmici, odnosno u četvrtfinalu, basketaši Novog Sada pobedili su Piran sa sigurnih 20:15. 

Iako je Piran poveo na samom startu, vrlo brzo usledila je mini serija Novog Sada, koji jie prednost prebacio na svoj konto i održao je do samog kraja.

Iako su se mučili na liniji penala, šut za igre je funkcionisao dovoljno da dođu do pobede. Nakon vođstva od 4:1, uzvratio je Piran mini serijom i došao do 5:6, ali je Milošević sjajno reagovao pod košem i ponovo doneo +2.

Cela utakmica protekla je u pokušavanju epike Piran da dođe do izjednačenja, ali nije uspela da se približi na više od dva poena.

Tačku na utakmicu stavio je Bulut, koji je vezao dva poena nakon sjajnog prodora i postavio konačnan rezultat 20:15.

Najefikasniji u ovoj utakmici bio je Strahinja Milošević, koji je upisao devet poena, Tamaš Ivošev dodao je pet poena, dok su Marko Milaković i Dušan Bulut ubacili po tri poena. 

novi sad-bulut-doha-riga
Bulut je vodio Novi Sad do sjajnog rezultata (FOTO: FIBA 3×3)

U polufinalu, Novi Sad je snage odmerio sa ekipom Rige, dobrim starim znancem i slavio sa 21:16.

A u polufinalu baš ono što smo očekivali – neizesnsna utamica i velika borba dve ekipe.Poveo je Novi Sad sa 2:1 na samom startu, da bi se unastavku ređao pen za poenom, a koliko su bili raspoloženi igrači obatima govori i podatak da smo videli pet trojki za redom.

Tada smo stigli do izjednačenja 10:10, da bi se ponovo igralo poen za poenom. Srediinom meča Miezis je doneo 13:13, da bi Milaković pogodio sa distance i ponovo prebacio prednost na konto Novog Sada.

Iako na prvi pogled deluje da je to nepoznata ekipa, ovi momci se očigledno dobro znaju i odlično sarađuju. Milošević je bio sjajan pod košem, Milakovića je konačno poslužio i šut sa distance, pa je Novi Sad došao i do 16:13.

Smanjila je Riga na samo poen zaostatka, ali je tada na scenu stupio Dušan Bulut. Može da mu ne ide okom cele utakmice, ali onda kada je najpotrebnije – hladnokrvno pogađa sa distance! Uz to je dobio i dva slobodna bacanja, pa je i repio pitanje pobendika, poštoje oba realizovao!

Najefikasniji u ovom meču bili su upravo Bulut i Milošević, koji su upisali po sedam poena, Milaković je dodao četiri, a Ivošev tri poena.

Novi Sad je prikazao sjajnu igru (FOTO: FIBA 3×3)

U velikom finalu prvog ovosezonskog mastersa, Novi Sad je odmerio snage sa Amsterdamom, koji je pre toga u polufinalu eliminisao Liman

Ovog puta Amsterdam je slavio i protiv Novog Sada sa 21:19 i titulu u Dohi!

Dobri, stari znanci, ali obe ekipe su pretrpele velike promene u sastavu. O Novom SAdu već sve znate, a pre početka sezone i Maksim Kovačević je pojačao Amsterdam koji je ostao bez dva važna imena.

Upravo zbog tih promena, mnogi verovatno nisu očekivali ovakvo finale, ali oba tima su pokazala da i ove sezone idu na najviše ciljeve.

Početak utakmice doneo je izjednačenu igru oba tima, ali je Ivošev još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih igrača na niskom postu. Nanizao je Ivošev pet poena i tako doneo prednost Novom Sadu 8:5.

Međutim, njihova prednost nije dugo trajala, uspeo je Amsterdam da dođe do izjednačenja 8:8, nakon čega je usledio i tajm-aut. Bulut je doneo novo vođstvo, ali je Kovačević uzvratio pogotkom sa distance. 

Pogodio je Kovačević još jednu dvojku, uzvratio je Bulut na isti način, ali čini se da je Maksim bio izuzetno raspoložen, pa je rešetao i pod košem.

Novi Sad je ponovo imao problem sa faulovima, pa je Amsterdam dolazio do lakih poena sa linije penala, re ponovo došao do +2. Na 18:19 doveo je Bulut pogotkom sa distance, a onda jednim od dva bacanja doneo i 19:19.

Međutim, ne zadugo, pošto je Kovačević izrastao u heroja Amsterdama. Nije mu strano da rešava pitanje pobednika u poslednjim sekundama, pa je o uradio i ovog puta – dvojka za 21:19 i titulu Amsterdama! 

Najefikasniji u ovom meču, kada se radi o novosadskoj ekipi, bio je Dušan Bulut, koji je upisao sedam poena, Tamaš Ivošev dodao je šest, Milaković četiri, a Milošević dva poena.

Ekipa Limana zauzela je treće mesto, slede Riga i Ub, a naredna stanica FIBA 3×3 World Tour je Debrecin.