Liman dalje nije mogao…

0
Liman zaustavljen Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana zaustavlejni su u polufinalu prvog mastersa u sezoni. Bolji od novosadskog sastava bili su basketaši Amstersama koji su slavili sa 21:18.

Bila je ovo neizvesna utakmica, na jednu loptu, koju je holanski sastav rešio boljim šutem sa distance.

Sa druge strane, Limanci su nakon prvog kola grupne faze, igrali bez izmene, jer se povredio Stefan Kojić, a u četvrtfinalu su imali snage da eliminišu Ub u novom sastavu. Takođe, u Dohu su stigli bez Stefana Stojačića.

Liman je i ovaj susret igrao bez izmene, što je Amsterdam koristio od prvog minuta. Napadali su preko Kovačevića, koji odlično poznaje bivše saigrače, te vodili sa dva poena prednosti.

Iskusno je Liman čuvao snagu i poenima Vasića iz reketa jurio zaostatak. Sredinom duela bio je egal, zahvaljujući unutrašnjoj igri Limanaca. A onda je na dvojku Holanđana, odgovorio Ratkov. Međutim, Kovačević je spremio novi šut, 13:11.

Upravo je Amsterdam šutevima sa distance i stigao do pet poena prednosti, a potom je Kovačević potvrdio vođstvo sa penala. Liman se oslanjao na učinak Ratkova, prišli su na 18:15, ali su Holanđani pogodili novu dvojku.

Imao je Kilijan šut za izjednačenje, potom i Ratkov, a je Amsterdam stigao do finala sa penala, 21:18.

LIMAN: Mihailo Vasić, Nebojša Kilijan, Aleksandar Ratkov