Liman polovičan u Dohi, Kojić povređen!

0
liman-doha-masters
Liman ide dalje (FOTO: FIBA3x3)

Basketaši Limana bili su polovični prvog dana Mastersa u Dohi. Nakon trijumfa u prvom kolu nad ekipom Šakiaija sa 21:14, poraženi su od Pirana sa 16:14. Krajem prve utakmice povredio se Stefan Kojić, te su u nastavku igrali bez izmene.

Do naredne runde stigli su i zahvaljujući rezultatu utakmice rivala, u kojoj je Piran slavio sa 17:13. U četvrtfinalu Liman će igrati sa prvoplasiranom ekipom grupe C, Ubom.

Iako bez Stojačića, Liman je brzo protivniku pokazao da u sezonu ulazi naročito motivisan. Kilijan se dobro uklopio u ekipu.

U prvih tri minuta, Šakiai je bio ravnopravni protivnik, ali je potom Kojić vezao tri poena, i Limanci su stekli dva poena razlike. Usledila je nova dvojka odličnog šutera, prodor i asistencija Vasiću, za 15:9.

Litvanski sastav nije imao odgovor za mašinu sa Limana. Na tri minuta do kraja, Kojić je zbog povrede napustio teren. U reketu ga je zamenio Ratkov, pa se pitanje pobedne nije postavljalo. Upravo je Ratkov sa distance i postavio konačnih 21:14.

liman-doha
Liman je uspeo da prođe u četvrtfinale (FOTO: FIBA 3×3)

Bez Kojića je Liman ušao u duel sa Piranom, što se odrazilo na rezultat u uvodnim minutima. Piran je brzo stekao 4:1, dok je srpska ekipa pokušavala sa distance. Držao je Ratkov tada Liman u igri.

I napokon su se rezutlatski vratili nakon pogotka Kilijana, -1, a potom je usledila i dvojka Ratkova, pa je Liman stigao do preokreta, 9:6. Nedmoćna je srpska ekipa bila u nastavku, pa su nakon četiri i po minuta igre imali 12:6, nakon još jedne dvojke Kilijana.

Međutim, od 12:6, Piran je stigao na 12:12. Bili su Slovenci u naletu, te i preuzeli vođstvo, dok je Liman imao sve manje snage, pa je pokušavao sa distance. Ali, proradio je šut za dva rivala, pa su u poslednjem minutu vodili sa 16:13.

Ratkov je sa penala bio polovičan, i poraz nisu izbegli, 16:14 za Piran.

LIMAN 3X3: Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov, Nebojša Kilijan, Mihailo Vasić