Srpski derbi pripao Ubu, ali je i Novi Sad u četvrtfinalu!

0
novi sad-ub-doha masters-basket 3x3-dušan bulut-dejan majstorović
I Novi Sad i Ub obezbedili su plasman u četvrtfinale (FOTO: FIBA3x3)

Pre početka sezone, svetska basketaška secena je doživela pravi potres, pošto su Dejan Majstorović i Marko Savić napustili ekipu Novog Sada i prešli u ekipu Uba.

Nismo dugo čekali da ih vidimo jedne protiv drugih, ali sigurni smo da je i njima, ali i nama bilo jako neobično.

Marko Savić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Strahinja Stojačić s jedne strane, a sa druge Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Marko Milaković i Strahinja Milošević. Neka dobro poznata imena, neka nova, ali svako od njih je pružio svoj maksimum prvog dana Mastersa u Dohi.

Ova dva tima našla su se u Grupi C, iz koje su prošli  u četvrtfinale. Ub je u prvoj utakmici pobedio ekipu Lusail i to nakon produžetka sa 18:16.

Možda i teže nego što se očekivalo, Ub je važio za velikog favorita u ovoj utakmici i to je i opravdao, ali uz malo muke.

ub-basket 3x3-doha masters
Ub je prošao u četvrtfinale (FOTO: FIBA3x3)

Najefikasniji u ovoj utakmici bio je Strhahinja Stojačić, koji je ubacio deset poena, Dejan Majstorović je dodao četiri, Marko Savić tri, a Marko Branko jedan poen.

Usledio je duel protiv Novog Sada, a koliko je to čudno – potvrdio je i Maestro u izjavi nakon meča. Ub je slavio sa 20:15, mada utakmica uopšte nije bila tako laka i jednostavna.

Ovog puta je najraspoloženiji za igru bio Branković, koji je nanizao devet poena, Strahinja Stojačić je ubacio pet, dok su protiv bivšeg tima Majstorović i Savić ubacili dva odnosno četiri poena.

Na drugoj strani, igru Novog Sada nosio je Strahinja Milošević, kojeg nismo imali priliku da esto gledamo na basketaškim terenima. Pojačanje Novosađana je pokazalo zašt oje izbor pao baš na njega, pa je ovu utakmicu završio sa sedam poena. Tamaš Ivošev i Dušan Bulut ubacili su po četiri poena.

doha masters-basket 3x3-novi sad-ub-majstorović-bulut
Majstorović i Bulut jedan protiv drugog (FOTO: FIBA 3×3)

S obzirom na ovaj praz, Novosađani su prolaz u četvrtfinale morali da traže protiv autsajdera, Lausail. U tome su i uspeli, pošto su pobedili sa 21:10.

Novi Sad je od samog početka držao kontrolu nad ovom utakmicom, iako je Lusail u jednom momentu prišao i na poen zaostatka, pobednik se praktično nije dovodio u pitanje.

Ključnju ulogu u završnici odigrao je Dušan Bulut, koji je pogađao sa svih pozicija, te učvrstio prednost svog tima. Istakao se Milošević sjajnim zakucavanjem, pa je prednost porasla na 17:9, što je bilo dovoljno da se urakmica mirno privede kraju.

Tačku na utakmicu stavio je Tamaš Ivošev pogotkom sa distance, za konačnih 21:10.

Liman polovičan u Dohi, Kojić povređen!