Tri srpska tima u Dohi i novo ime na basket terenima

0
Dušan Bulut
Tri srpske ekipe u Dohi foto: FIBA 3x3

Nakon turbulentne prethodne sezone, tereni širom sveta spremni su da ugoste najbolje svetske basketaše.

Domaćin prvog mastersa biće Doha, 26. i 27. marta, a već je poznato 10 od 14 učesnika. Među njima i tri srpske ekipe.

U Dohi će igrati prvih deset najbolje rangiranih timova, to su redom: Liman, Riga, Ub, Njujork Harlem, Prinston, Novi Sad, Amsterdam, Piran, Šakiai Gulbele i Edmonton.

Sastavi još uvek nisu poznati, a samo je Novi Sad objavio ekipu sa kojiom će nastupiti. Pored Dušana Domovića Buluta i Tamaša Ivoševa, sada je tu i Marko Milaković, mladi reprezentativac Srbije u basketu, nekada oslonac Detelinare, proteklih godina igrao je u Japanu.

Na basket terenima je i jedno novo ime – Strahinja Milošević. Nekadašnji košarkaš beogradskih večitih rivala, 2010. je igrao Fajnal for Evrolige sa Partizanom. Zanimljiva saradnja na pomolu.

Biće interesantno videti sastave ostalih timova, naročito nakon poslednjih transfera.

Titulu svetske serije, ali i mastersa u Dohi brani letonska Riga.

Novi Sad ćemo videti prvi put bez Dejana Majstorovića ili Marka Savića, koji su se obojici pridružili Ub ove zime nakon raspada slavnog tima. Ali nikada ne možete da izbrojite ekipu koju predvodi igrač broj jedan na svetu, ‘g. Bullutproof ’, Dušan Bulut.

Ovo će ujedno biti obnovljena šansa za severnoameričke timove da se vrate u krug pobednika Svetske turneje.

Njujorški Harlem, koji predvodi Disco Domo Jones, vraća se nakon razočaravajuće sezone 2020, dok se Princeton (jedan VT događaj) i Edmonton (bez svetskih turnira 2020) ozbiljno vraćaju u akciju.

Ovo će biti treća godina zaredom da se svetska turneja igra u Dohi u Kataru. Ovo je postalo godišnje zaustavljanje trofeja za Rigu, koja je u finalu porazila Liman u poslednjim godinama.

Bio je to napor superheroja 2020. godine kada je Lasmanis pogodio jednu od najlepših Tissot zujalica zujalica u poslednjem sećanju. Hoćemo li videti 20 treseta 2021?

Prošle godine, uprkos teškoj situaciji za igrače i organizatore, grad je mogao da bude domaćin istorijskog događaja usred pandemije.

Iako svet još uvek radi na oporavku, Doha nastavlja da pruža odlično mesto za FIBA 3k3.