Završeno prvo kolo 3×3 lige Beograd, Bocka nosi titulu MVP!

0
armagedon-3x3 liga beograd-basket 3x3
Armagedon drži vrh (FOTO: 3x3 Liga Beograd)

Kao što smo već najavili, Beograd je ove zime domaćin jedne nove 3×3 lige, koja, barem za sada, oduševljava učesnike.

U beogradskoj ligi učestvuje 16 ekipa i 16 rundi, a prvo kolo je već odigrano u balonu Corn Product. Ovog vikenda imali smo priliku da gledamo utakmice Grupe A, a tamo su se takičili Palkis, SCG; FLSH, NOVKOL, Prašina, Armagedon, Blekom, Bubašvabe, Marsovci i KGB Filigran.

Sudeći prema rezultatima, uzbuđenje i neizvesnost nisu izostali. U prvoj utakmicu Palkis je pobedio SCG sa 21:14, dok je FLSH slavio protiv NOVKOL-a sa 21:20. Dobro poznati momci iz Armagedona bili su bolji od Prašine sa 22:19, dok su Bubašvabe dobile službenim rezultatom Blekmon.

Na samom kraju, ali ne i manje bitno, Filigran je sa 22:8 slavio protiv Marsovaca. Osim toga, vredi izdvojiti i najbolju trojku prvog kola, a nju čine Matej Prišing, Aleksa Ristić i Milijan Bocka, koji je ujedno i MVP ovog kola.

palkis-3x3 liga beograd
Ekipa Palkisa je privukla veliku pažnju u Beogradu (FOTO: 3×3 liga Beograd)

Još jedna zanimljivost vredna pomena jeste da možda i prvi put imamo priliku da gledamo jedan jako zanimljiv sastav, a radi se o ekipi Palkisa, koja u svojim redovima ima sina i oca. 

Dve generacije koje spaja ljubav prema basketu.

Kao što smo rekli, prvo kolo je opravdalo velika očekivanja, a nema sumnje da će tako biti i naredne nedelje.

Nažalost, usled mera opreza zbog koronavirusa, prisustvo publike nije moguće, ali utakmice uvek možete gledati na youtube kanalu.