Košarkaši u kolicima ispisali istoriju, a sada sledi basketaški spektakl!

0
Basket3x3 - lopta - fiba3x3
Foto: Olimp sport

Basketaška sezona jeste završena, ali daleko od toga da se lopta u Srbiji ne tapka. I ne samo na terenima ispred zgrada, već i na jednom sjajnom turniru.

Naime, narednih meseci u Beogradu nas očekuje sjajna basket 3×3 liga, koja će okupiti odlične basketaše, neke od najboljih ekipa koje Srbija ima.

Kao uvod u ligu održan je turnir za košarkaše u kolicima, zaista jedinstven spektakl na ovim prostorima. Pobednik prvog turnira bila je ekipa Singidunuma, koja je zaista ostavila srce na terenu i zasluženo slavila.

Kada se radi o ostalim ekipama, čini se da je odziv bio zadovoljavajući, a nema sumnje da su svi basketaši dali sve od sebe kako bi poneli titulu šampiona. na drugom mestu našla se ekipa Bijeljine, a zatim Nais, Soko, Despot i Tigar.

Ipak, to nije sve. Iako smo uživali u ovom turniru, pravi basketaški spektakl tek predstoji. Po FIBA3x3 pravilima i sa sjajnim nagradama, od 24. januara sledi nam nova beogradska 3×3 liga.

Beograd 3X3 Liga je prva liga ovakvog formata u Srbiji. Ligu ce igrati 16 ekipa, a regularni deo čini 16 rundi. Rundu će činiti tri utakmice. Pravila kažu da ko prvi dođe do dve pobede dobija rundu, ukoliko ekipa dobije rundu rezultatom 3:0 – nosi tri boda, ukoliko dobije 2:1 pobedička nosi dva boda, a poražena jedan.

Dalje, u plej-of ide prvih osam ekipa iz regularnog dela (1 – 8 , 2 – 7 , 3 – 6 , 4 – 5 ). Plej-of će se igrati po sistemu eliminacije, takođe na dve pobede. U toku lige biće organizovana dv velika FIBA 3X3 turnira gde ekipe koje igraju Beograd 3×3 Ligu imaju besplatno učešće.

Osim toga, gledaćemo i takmičenje u brzom šutiranju trojki i takmičenje u 1 na 1. Glavna nagarda je 1000€ , a za najboljeg igrača lige 100€.

Kada se radi o prijavi i načinu učešća, kotizacija je smanjena, a u ovom momentu su otvorena još dva mesta. Ekipu možete prijaviti putem telefona 0632211196 ili preko Playfiba platforme.

Mi jedva čekamo, a vi?