Kraj za Novi Sad u polufinalu: Svet dobija novog šampiona!

0
FOTO: FIBA3x3

Novi Sad nije uspeo, svet dobija novog šampiona.

Iako su blistali prvog dana takmičenja, Novi Sad je posustao u polufinalu, pa će se basketaši Limana i Rige boriti u finalu.

U četvrtfinalnom duelu Novi Sad je pobedio njujorški Harlem sa 21:16. Poveli su Novosađani na samom startu i tu prednost održavalido samog kraja utakmice. Uspeo je Harlem da priđe u jednom momentu na samo poen razlike, ali su Savić i Bošković zaustavili njihov nalet. U nastavku je Majstorović vezao četiri poena, što se ispostavilo i kako ključni momenat u ovoj utakmici.

Tačku na utakmicu stavio je Tamaš Ivošev, koji je na kraju imao četiri poena. Dejan Majstorović i Nebojša Bošković dodali su po pet, a Marko Savić sedam poena.

novi-sad-džeda-finale
(FOTO: FIBA3x3)

Kada se radi o polufnalu, sačekao ih je dobro poznati rival. Nakon što je eliminisala Ub, Riga je bila “kobna” i po Novi Sad, pošto je slavila sa 18:15.

Od samog početka Riga je uspstavila svoj ritam, a kao i protiv Uba, i te kako ih je služio šut iz gre. To se ne može reći i za Novi Sad, koji je tek u finišu došao do svoje prepoznatljive gre. Nakon mnogo promašaja, Majstorović je konačno pogodio sa distance i probudio nadu da srpski basketaši mogu doći do izjednačenja.

Međutim, promašili su neke ključne šuteve, što je Riga umela da kazni. U polufinalu Ivošev i Majstorović ubacili su po pet poena, Bošković je dodao tri, a Marko Savić dva poena.

Jasno je da je Novi Sad igrao bez Dušana Domovića Buluta, ali su Novosađani još jednom pokazali da ne moraju da zavise od samo jednog igrača. Iako su ostali bez titule, ne može se reći da su razočarali svojom igrom.