Novi Sad može i bez Buluta, blista Ivošev!

0
novi-sad-džeda-finale
(FOTO: FIBA3x3)

Iako su mnogi strepeli kada je objavljeno da najbolji svetski basketaš, Dušan Domović Bulut, neće igrati na ovogodišnjem finalu, Novi Sad je pokazao da je pravi tim i da nema nameru da se tako lako odrekne titule svetskog šampiona.

Sa dve pobede u Grupi B, Novi Sad je ostvario plasman u četvrtfinale finalnog turnira u Džedi. U prvoj današnjoj utakmici aktuelni svetski šampion bio je bolji od ekipa Lausanne sa 19:16.

(FOTO: FIBA3x3)

Kao što je i bilo očekivano, gledali smo neizvensu utakmicu, a pitanje pobednika rešeno je na samom kraju i to zahvaljujući Tamašu Ivoševu, koji je pogodio pod košem, a onda se našao na liniji penala.

Bio je Ivošev mirne ruke, pa je osiguran pobedu Novosađana, a upravo je on i bio najefikasniji sa 11 poena. Dejan Majstorović i Nebojša Bošković dodali su po tri poena, a Marko Savić dva.

U drugom današnjem duelu sastali su se ekipom Amsterdama. Novosađani su opravdali ulogu favorita i slavili sa 17:13.

Amsterdam jeste poveo na samom startu, vodio je minimalnom razlikom nekoliko minuta, ali je preokret doneo Ivošev sa dva vezana poena (6:5). Dvojku je pogodio i Majstorović, a onda je Ivošev još jednom pokazao da Novi Sad može računati na njega.

(FOTO: FIBA3x3)

Vezao je još pet poena i tako defitnitino odlučio pitanje pobednika i u ovom duelu. Ponovo je bio najefikasniji, ovog puta završio je meč sa 12 poena, Majstorović je dodao tri, a Bošković i Savić po jedan.

U četvrtfinalu Novi Sad će odmeriti snage sa njujorškim Harlemom. Još tri koraka do odbrane titule svetskog šampiona.

Liman sa prve, Branković odveo Ub u četvrtfinale