Jednoglasno: Liman je najveći favorit za titulu svetskog šampiona!

0
(FOTO: FIBA 3x3)

Sitno brojimo do početka finalnog turnira u Saudijskoj Arabiji, a shodno tome tu su i prognoze. Nismo jedini koji imamo favorite, neki od najboljih svetskih igrača su takođe imali hrabrosti da prognoziraju ishod finala u Džedi.

Liman, Novi Sad, Riga, Harlem, Šakiai, Piran, Amsterdam, Ub, Ulanbator, Lozana, Džeda i Utena su ekipe koje će se boriti za naslov svetskog šampiona.

Turbulentna sezona je za nama, nismo bili u prilici da gledamo mnogo turnira, ali i ono što smo videli dovodi nas do zaključka da nas ovog meseca u Džedi čeka pravi spektakl.

Petorica basketaša iskoristila su priliku da prognoziraju ko će pobediti, ali i ko će poneti titulu MVP. Kada se sva sabere, njihov favorit je Liman, koji će trenutno prvi i na rang listi.

liman
Liman (FOTO: FIBA 3×3)

Basketaš njujorškog Harlema, Kareem Maddox apsolutnu prednost daje Limancima.
Pobednik: Liman
Drugi finalista: Utena
MVP: Stefan Kojić

Mislim da je Liman najspremnija ekipa, igraće u dobro poznatom sastavu. Ako Kojić bude dobro igrao, dobiće se utakmice“, smatra Maddox.

Sličnog razmišljanja je i član Ljubljane, Jasmin Hercegovac, ali ipak ističe drugog srpskog basketaša za MVP-ja.

Pobednik: Liman
Drugi finalista: Riga
MVP: Stefan Stojačić

Najbolja dva tima do sada su bili Liman i Riga. Ostali timovi koji bi mogli da imaju šansu, ako budu spremni, su Harlem i Šakiai, a možda i Utena ili Novi sad. Tihi kandidati su i Džeda, Ub i Amsterdam“, rekao je Hercegovac.

Karl Noyer razmišlja na isti način.
Pobednik: Liman
Drugi finalista: Riga
MVP: Stefan Stojačić

“Ako žreb to donese, mislim da će Liman u finalu pobediti Rigu. Posle poraza na mastersu u Dohi, mislim da će Liman želeti da se “osveti”. “Robot” je MVP! Ali, mislim da i Utena može da pomrsi konce nekim timovima“, rekao je Karl.

savic-kojic-basket-3x3
(FOTO: FIBA3x3)

Dominique Gentil iz Nanta favorizuje Liman i Stefana Kojića.
Pobednik: Liman
Drugi finalista: Novi Sad
MVP: Stefan Kojić

Za mene postoje dva velika tima. Oni ne prave mnogo grešaka i hemija je uvek prisutn. Liman i Riga su sigurno sjajni, ali Novi Sad će se i bez Dušana Buluta truditi da osvoji treću uzastopnu titulu, tako da će sigurno “goreti”. Jedva čekam da ih gledam!”, poručio je Francuz.

Angelo Tsagarakis se dvoumi, ali prednost ipak daje novosadskom timu.
Pobednik: Liman
Drugi finalista: Riga
MVP: Stefan Kojić

Dvoumim se između Limana i Rige, to su dve najkoenzistentnije ekipe ove sezone, u najboljem su ritmu. Novi Sad će svakako biti veoma opasan i potencijalni finalista“, dodao je za kraj.

U ovoj kratkoj i čudnoj sezoni imali smo priliku da gledamo četiri turnira, a Liman je osvojio dve titule. Osim toga, Stefan Stojačić se u potpunosti oporavio od povrede, a tokom sezone su i pojačali svoje redove.

Shodno tome, ne čude ovakve prognoze, Liman je očigledno u dobroj formi. Da li će uspeti da skinu Novi Sad sa trona, ili će možda neka treća ekipa pomriti račune – ostaje da vidimo.

Odbrojavane počinje…

Novi Sad bez u Džedi Buluta, ali – nema razloga za brigu?