Novi Sad u Džedi bez Buluta, ali – nema razloga za brigu?

0
bulut-novi-sad-džeda
Bulut ne igra na finalnom turniru u Džedi (FOTO: Fiba 3x3)

Finalni turnir FIBA 33 World Tour smo dugo čekali, sada se početak bliži, ali loša vest je da nećemo imati priliku da uživamo u majstorijama najboljeg svetskog basketaša i člana Novog Sada, Dušana Domovića Buluta.

Pred Novim Sadom je težak zadatak – da nadomeste neigranje Buluta, kog će zameniti Nebojša Bošković. Cilj je jasan – peta titula svetskog šampiona, iako im ove sezone nije išlo sve od ruke.

Možda laicima zvuči nemoguće nadomestiti neigranje najboljeg svetskog basketaša, ali Novosađani su već dokazali da nisu samo jedan igrač i da i te kako umeju da zaigraju i bez Buluta.

Poslednjih pet puta kada je Novi Sad igrao bez Buluta na FIBA 3×3 World Tour, pobeđivali su čak četiri puta. Poslednji put je to bilo na Čengdu mastersu. Najpre u izgubili u grupnoj fazi od Edmontona, ali su zablistali u nokaut fazi i u finalu pobedili ekipu Rige. Tada je potvrđeno da hemija koja je građena godinama i dalje postoji.

Titulu MVP poneo je Majstorović, koji je zablistao i na Penang čelendžeru. Tada je postigao 57 poena tokom svih mečeva i pokazao zašto je jedan od najboljih šutera. Jasno je – Novi Sad ima na koga da se osloni. Turnir je osvojen sa samo trojicom igrača, uz Majstorovića bili su Ždero i Marko Savić.

Lozana i Hag 2017 godine protekli su bez Buluta takođe, a jedini put kada Novi Sad nije pobedio bez Buluta bilo e prošle godine na Sukhbaatar challenger-u. Tada su učešće završili u čevrtfinalu.

Ipak, sada postoji i izvesna zabrinutost da se Majstorović nije u potpunosti oporavio od povrede, ali isto tako ima priliku da pokažu da njihovo vreme ni je prošlo.

Na Bulutovo mesto ovog puta dolazi Nebojša Bošković, koji je prošle sezone nosio dres Zemuna. Ipak, Novosađani i Bošković nikako nisu neznanci. Štaviše, sada već davne 2013. Godine, upravo je Bošković igrao u finalu u Istanbulu, kada je pomogao da dođu do drugog mesta.

Da li je on prava zamena ostaje da vidimo, ali nema sumnje da nas čeka velika borba i pravi spektakl u Džedi.

Bulut: Nadam se da ću inspirisati barem jedno dete!