Poznati učesnici: Tri srpska tima se bore za titulu svetskog šampiona!

0
basket3x3-džeda-finalni-turnir-2020
Počinje veliko finale (FOTO: FIBA3x3

Iza nas je vrlo turbulenta sezona, iako smo ove godine imali priliku da gledamo samo četiri mastersa. Za sam kraj godine spreman je spektakl u Džedi, koji će se održati od 18. do 19. decembra.

Pravila kažu da su plasman na finalni turnir osigurali timovi koji su se našli na prvih 12 pozicija na FIBA 3×3 rang listi. Da l i je uopšte potrebno da naglašavamo da ćemo i ovog puta gledati srpske ekipe i da baš one važe za velike favorite?

Na Novi Sad i Liman smo već navikli, naravno, ali u odnosu na prethodno finale, ovog puta nema basketaša Zemuna. Za promenu, tu su basketaši Uba. Već smo pisali o njihovoj sezoni i dominaciji na domaćem terenu, ali poslednjih dana susreli su se sa problemom u vidu koronavirusa.

pasajlic-ub-debrecin
Miroslav Pašajlić (FOTO: FIBA 3×3)

Vremena do finalnog turnira svakako ima, te se nadamo da će svi srpski basketaši biti zdravi i spremni za finalnu borbu.

Kada se radi o Limanu, samo dan ranije gledali smo ih u Dohi, gde su stigli do finala, ali su poraženi od Rige u vrlo uzbudljvoj završnici. Prilika za popravni stiže jako brzo.

O basketašima Novog Sada ne moramo mnogo da trošimo reči. Daleko je ovo od sezone iz snova, ali ako se prisetimo prethodne, situacija je sledeća: mnogi su ih otpisali i govorili da je njihovo vreme prošlo, a oni su stigli do četvrte titule svetskog šampiona.

Da li će tako biti i ovog puta ili će Novi Sad sići sa trona ostaje da vidimo. A, koje ekipe u stvari čine konkurenciju srpskim timovima?

fiba3x3-novi-sad-liman
(FOTO: FIBA 3×3)

Osim Novog Sada, Limana i Uba, u Džedi ćemo gledati i Rigu, njujorški Harlem, Utenu, Džedu, Lozanu, Piran, Šakiai, Ulanbator i Amsterdam. Spisak je možda malo i iznenađujuć, a takođe treba uzei u obzir i povlačenje nekih basketaša sa svetske scene, ali jedno je sigurno – čeka nas pravi spektakl!

Kako se navodi, Amsterdam i Prinston su bili izjednačeni sa 50 poena i istim procentom pobeda, ali su Holanđani stigli do finalnog turnira zahvaljujući prosečnom broju poena.

Svoj debi imaće Utena, Ub i Ulanbator, koji je prvi mongolski tim koji je stigao do velikog finala. Kao što smo rekli, turnir je na programu 18. i 19. decembra, odbrojavanje može da počne.

Jedna je izmakla, ali Pašajlić je spreman za prvu titulu!