DOHA: Liman sam sebe porazio

0
stefan-kojic-liman
Liman sam sebe porazio Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana ostali su bez titule poslednjeg mastersa u sezoni, nakon dramatičnog finala. Sredinom duela su stekli pet poena prednosti, potom i bili na koš od titule, ali su greškama vratili Rigu u borbu, koja je košem Lasmanisa trijumfovala rezultatom 21:20. Imaju Limanci za čim da žale, naročito nakon sjajne partije Stefana Kojića u finalu.

U eliminacionoj fazi, Liman je najpre savladao Lozanu sa 21:14, pa potom i Džedu rezultatom 20:15.

U prvom napadu su Limanci došli do vođstva, dvojkom Kojića. Isti igrač je predvodio Novosadski sastav i u nastavku. Ubrzo su se razigrali i Vasić i Ratkov, pa je Liman nakon dva i po minuta igre imao 7:2. Dvojkom Moltenija krenula je da se topi razlika Limana, koji je ostao u plusu odličnom igrom Kojića u oba pravca. Sredinom deonice, Liman je uspostavio kontrolu igre, te je do kraja ostala upitna samo razlika kojom će se srpska ekipa plasirati u polufinale. Lozanu nije išao šut, što je Liman preko Stojačića znao da kazni, a konačnih 21:14 sa penala je postavio Vasić.

Foto: Fiba 3×3

Polufinalni duel bio je neizvestan od starta. Liman jeigrao naVasića u reketu, dok je sa dve dvojke Stojačić prekinuo rezultatsku klackalicu. Džeda se oslanjao na igru basketaša dobro poznatih u Srbiji, Nemanju Draškovića i Nebojšu Kilijana, sa druge strane u Limanu je sjajno raspoložen bio Kojić. Snalažljivom igrom Ratkova u reketu, Novosađani su lagano gradili put ka pobedi. Ipak, Džeda nije ekipa koja odustaje, to su pokazali i danas. Drašković je sa penala doneo egal, 11:11, a precizan je bio i Stojačić, pa je Liman ponovo bio u prednosti. Dvojkom iz velike udaljenosti, preko igrača odbrane, Stojačić je pogodio za 17:12 i praktično rešio pitanje finaliste. Pogodio je sa distance i Kojić, a konačnih 20:15 ponovo je postavio Vasić.

Finale dostojno borbe za titulu dve ekipe koje su godinama u svetskom vrhu. I dok je Liman težim putem dolazio do koša, Riga se mučila ali i pogađala preko Lasmanisa sa distance. Prednost srpskoj ekipi doneo je Kojić, prvom dvojkom za Liman, 5:4. Uzvratio je ovog puta Čavars, a sa penala nije grešio Kojić, pa je egal bio na snazi. Opet se lomilo kada je Kojić pogodio, potom je i Stojačić vezao dve dvojke, pa je sredinom duela Liman imao četiri poena prednosti. Uz faul, i od tablu, ušla je još jedna dvojka Kojića, bio je precizan i oba puta sa penala, za 18:12. Smanjila je Riga zaostatak u finišu, a Ratkov je doveo Liman na koš od titule, 20:15. Dozvolio je Liman Rigi da priđe na poen zaostatka, potom i šutira za pobedu. U prvom posedu su imali sreće, ali potom je šutirao Lasmanis, pa je letonska ekipa uzela titulu rezultatom 21:DOHA: Liman sam sebe porazio20.

LIMAN 3X3: Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, Stefan Stojačić