Doha: Ub ispustio četvrtfinale

0
ub
Ub stao u grupi Foto: Fiba 3x3

Basketaši Uba eliminisani su na mastersu u Dohi u grupnoj fazi. Nakon što su u prvom duelu ispustili pobedu nad Prinstonom, pa su Amerikanci trijumfovali sa 21:20, usledio je ubedljiv poraz od kvalifikanta, ekipe Bilefeld, 22:10. Ubljani su u Dohi igrali bez Strahinje Stojačića i Miroslava Pašajlića, a Marku Brankovići i Ivanu Popoviću pomagao je Jusuf Badr. Ipak, ponestalo im je snage u ključnim trenucima, te se kući vraćaju bez očekivanih rezultata.

Bilo je očekivano da Ubljani koji su na ovom turniru bez izmene, krenu agresivno od starta. Međutim, šut ih nije služio, ali nije uspeo ni Prinston da napravi razliku. Dok su Ubljani težim putem dolazili do koša, Američka ekipa je šutevima sa distance došla do prednosti. Iako oslabljeni, Ub je pokazao svoj kvalitet. Dvojkom Brankovića, Ub je prišao na -1, pa je bilo evidentno da neće odustati do kraja. Prinston je čuvao +2 košem Mavraidesa, dok je izjednačenje srpskoj ekipi doneo igrač iz Katara, Jusuf Badr. Na tri minuta do kraja, Branković je pogodio sa distance, potom i nakon prodora, za 17:15. Vratili su prednost Amerikanci, ali je Popović od tablu pogodio za 19:18, pa je u završnici bilo drame. Obe ekipe su išle na šut za dva, Ub je košem Badra poveo sa 20:18, ali je potom Medoks blokirao šut Popovića za pobedu, te pogodio za konačnih 21:20.

Duel sa kvalifikantom iz Nemačke, Ub je otvorio zakucavanjem Popovića. Dok su Nemci do prednosti stigli sa penala, za srpski tim je sa distance pogodio Badr, 4:3. Nemci su prednost stekli prodorima, a potom je duplirali sa distance. Ub pri nekim šutevima nije imao sreća, ubrzo im je ponestalo i snage, pa se sve svodilo na individualne akcije. Sredinom duela Bilefeld je je već imao 18:10, te je do kraja samo bilo pitanje razlike. Nije Ub imao snage, pa su Nemci trijumfovali sa 22:10.