DOHA: Liman dobro startovao

0
kojic-stefan-liman
Liman sa dve poebde otvorio masters u Dohi/ Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana obezbedili su četvrtfinalnu fazu poslednjeg mastersa u sezoni sa dve pobede u grupi A. U prvom kolu savladali su ekipu Lusail sa 21:8, dok su protiv nešto poznatijeg protivnika, tima Manila, slavili u neizvesnijem okršaju sa 22:15. U eliminacionoj rundi protivnik će im biti drugoplasirana ekipa grupe C.

Još kada je žrebom odrežen sastav grupa bilo je očekivano da Limanci nemaju većih problema. Za nešto više od dva minuta igre  vodili su sa 6:0, što je za ekipu poput Lusaila bila velika razlika. Stojačić je još u Mađarskoj  pokazao koliko se uželeo basket, a u prvom kolu Dohe, sa tri vezane dvojke, nastavio je u istom ritmu. Sa distance je pogađao i Kojić, pa je Liman imao više napadačkih opcija. Lusail je do prvih poensa stigao na 14:0. Srpska ekipa je ciljala da što manje vremena provede na terenu, pa su nakon  Vasićevih poena iz reketa, dvojkom Ratkova okončali duel, na 3:18 do kraja.

liman
Liman (FOTO: FIBA 3×3)

Susret drugog kola bio je nešto drugačiji. Manila je igrala čvršće u defanzivi, pa je Liman moram mnogo više da radi da dođe do poena. Šut Limana sa distance nije bio na nivou prvog okršaja, već su do koševa najčešće dolazili iz reketa, preko Vasića. Za 9:4, za dva je precizan bio Kojić, potom je prodorom povisio prednost. Ponovo su rivali prišli na -5, zatim i na -2. Napad Limana u tim momentima bazirao se na igru Vasića u reketu. U ključnim momentima, povukao je Kojić, a za konačnih 22:15 pogodio je Stojačić sa distance.