Ub oslabljen, Liman ima dodatni motiv

0
stojačić-popović
(FOTO: FIBA3x3)

Basketaše dve srpske ekipe, Limana i Uba, idućeg vikenda očekuje Masters u Dohi.

I dok su Novosađani otišli kompletni, iz tabora Uba stigle su loše vesti. Naime, dan pre puta, stigli su pozitivni testovi na korona virus Strahinji Stojačiću i Miroslavu Pašajliću.

Zbog toga, otputovali su samo Ivan Popović i Marko Branković, a u Dohi će im se priključiti jedan igrač iz Katara.

Popović je za Sportski žurnal istakao da su gotovo bez očekivanja.

Idemo bez prevelikih očekivanja, jer nam se kao protivnik pojavila i korona. Pokušaćemo da i u ovim uslovima osvojimo neke bodove, vidimo gde smo u ovom trenutku i šta nam je činiti u predstojećem periodu. Zbog pandemije trenirali smo zajedno samo mesec dana, ostatak je bio sveden uglavnom na individualni rad“, kazao je Popović koji je iskoristio još jednu priliku da se zahvali predsedniku opštine Ub, Darku Glišiću:

Iskoristio bih priliku da se zahvalim Darku Glišiću koji je našoj ekipi obezbedio uslove da nesmetano radimo i treniramo“.

Limanci koriste svaki turnir da se dodatno dokažu i bore za olimpijski tim Srbije.

Na sreću, mi smo svi negativni. Motiva nam ne nedostaje, počevši od dokazivanja i borbe za olimpijski tim. Svi smo u konkurenciji za ta četiri mesta koja će se selektirati na osnovu, rezultata i kvaliteta, između ostalog i na ovakvim turnirima. Takođe, cilj nam je i da ostanemo na prvom mestu, držimo ga već godinu dana i želimo da i ovu sezonu završimo kao najbolji. Ipak, prisutan je i finansijski podsticaj, jer u našem sportu nemate izvore zarade osim nagrada na turnirima. A treba obezbediti sredstva za treninge, opremu, platu trenera“, rekao je Stefan Stojačić za Sportski žurnal.