Liman: Cilj nam je uvek isti

0
alleksandar ratkov-olimpijske igre-srbija-liman
(FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Limana predstojeće nedelje učestovaće na Masters turniru u Dohi.

Tom prilikom, na zvaničnom sajtu ekipe osvanuo je intervju sa Aleksandrom Ratkovim, jednim od petorice basketaša jedne od najboljih svetskih ekipa. Liman se kao i Ub priprema za turnir koji će se igrati 20. i 21. novembra, dok ih u decembru očekuje završni Masters turnir.

Najpre je Ratkov govorio o očekivanjima pred turnir.

„Tri turnira koja smo igrali u Mađarskoj bili su odlično organizovani, bez ijednog pozitivnog slučaja na korona virus. Očekivali smo dodatne pauze u sezoni, ali kada je najavljen VT Doha, to nas je učinilo srećnijim i motivisanijim. Cilj nam je uvek isti – boriti se za prvo mesto i igrati najbolje što možemo“

Liman je u Mađarskoj osvojio dva od tri turnira, samopouzdanje ekipe je dodatno poraslo.

„Posle dužeg neigranja sigurno je da su nam dva šampionska naslova pojačala samopouzdanje za sledeće prepreke. Međutim, mislim da je svaki turnir priča za sebe i da se samopouzdanje uglavnom gradi velikim trudom i energijom dok se pripremamo“

Zbog trenutne situacije sa korona virusom, potrebna su dva negativna testa pred sam turnir.

„Pa, situacija u svetu se još jednom pogoršava, naravno da postoji određena doza zabrinutosti. Svesni smo situacije, proteklih nekoliko nedelja smo se trudili da se ne izlažemo nepotrebnim rizicima. Svih 5 igrača će se testirati i nadamo se da će najmanje 4 biti negativna. Sigurno da ne želimo da igramo brojčano oslabljeni, kao što smo to činili na nekim turnirima prošle sezone“, podsetio je Ratkov da su u pojedinim trenucima prošle sezone imali samo trojicu raspoloženih igrača.

Teško je predvideti izgled iduće sezone.

„Pa, što se tiče sledeće sezone, cela situacija je vrlo neizvesna s obzirom na format Svetske turneje. Sastoji se od puno putovanja i igranja u urbanim i prepunim mestima. Budući da sam optimista, nadam se da će rešenje koje će staviti COVID-19 pod kontrolu uskoro biti otkriveno i omogućiti nam da i dalje normalno živimo“, zaključio je Aleksandar Ratkov za zvanični sajt Limana.