Jedna je izmakla, ali Pašajlić je spreman za prvu titulu!

0
pasajlic-ub-debrecin
Miroslav Pašajlić (FOTO: FIBA 3x3)

U dosadašnjem delu ove čudne sezone imali smo priliku da gledamo samo tri mastersa, a jedan od njih obeležili su basketaši Uba, možda najviše Miroslav Pašajlić.

Nakon pobede nad aktuelnim svetskim šampionom, Novim Sadom, koju je doneo upravo Pašajlić pogotkom za dva poena, jedan od komentara glasio je: „U stilu Dušana Buluta“ i to možda i najbolje opisuje potez mladog basketaša.

Sada nas očekuje masters u Dohi, a Pašajlić je spreman da povede svoju ekipu do prve titule.

Ovo mi je bio prvi turnir u FIBA 3×3 takmičenju na ovom nivou (Mađarska), oduševljen sam nivoom organizacije, nadam se da ću nakon ovih turnira igrati još više. Borićemo se i daćemo sve od sebe, to je sigurno“, rekao je Pašajlić u razgovoru za FIBA3x3.

Iako je jako brzo skrenuo pažnju na sebe, 3×3 je na neki način i dalje novi sport za Pašajlića. Sa Ubom je počeo da igra pre dve godine, ali je od 2012. godine profesionalni košarkaš.

Kako kaže, on i njegovi saigrači su pre svega prijatelji, pa je to mnogo olakšalo prelazak u novi sport i novi svet.

Branković, Strahinja i svi momci se poznaju još od malih nogu, svi su prijatelji i van terena. Tako sam se i uključio u ekipu, zato nam je lako da igramo zajedno, mi smo prijatelji, verujemo jedni drugima, ne svađamo se, družimo se i van terena“, objašnjava Pašajlić hemiju Uba.

Kao što smo već napomenuli, Ub je ove sezone igrao na mastersu u Debrecinu, i prikazao je sjajnu igru uprkos porazu u finalu od Rige u veoma neizvesnom meču. Pre toga, u polufinalu su bili bolji od Novog Sada, a prosek poena na ovom turniru bio je baš 21.

(FOTO: FIBA 3×3)

Bio sam veoma srećan, nismo očekivali da ćemo pobedii u toj utakmici, jer je Novi Sad jedna od najiskusnijih ekipa na turu. Prvi put smo igrali u tom sastavu, tako da ne znam da li smo imali sreće ili je kvalitet isplivao“, skroman je Pašajlić.

Korak nazad i šut preko Buluta – koš  i pobeda Uba, a sve potpisuje upravo Pašajlić.

„Step-bek je jedan od mojih najdražih poteza, levo ili desno, sviđa mi se“, kaže Pašajlić i dodaje:

Kada sam počeo da igram 3×3, Bulut je bio prva osoba za koju sam čuo, on je prosto zaštitno lice. Bio sam motivisan jer sam uvek želeo da igram protiv njega, uvek sam želeo da pobedim Novi Sad. Mogu da kažem da sam ga do juče gledao na televiziji, to me je još više motivisalo“, iskren je Pašajlić.

Sa ekipa poput Uba, Novog Sada, Zemuna i Limana, Srbija je sve poznatija na lista, ali i navijači postaju „razmaženiji“. Uprkos tome, Pašajlić ističe da primećuje da sport raste i privlači sve veći broj ljubitelja košarke.

„U poslednje vreme 3×3 zaista raste, imamo mnogo više ljudi koji žele da igraju, imamo nove terene. Nisu samo mladi ljudi, sada i oni malo stariji takođe žele da igraju 3×3 umesto košarke“, zaključio je Pašajlić.

TOP 5: Najbolje od Uba