U pauzi: Basketaši Novog Sada u poseti Republici Srpskoj

0
majstoorovic-savic-novi-sad-republika-srpska
Basketaši Novog Sada u poseti Republici Srpskoj FOTO: FIBA3x3

Nastavak FIBA 3×3 World Tour je najavljen, ali jasno je da imamo izuzetno čudnu sezonu. Dok se planovi i dalje prave, basketaši Novog Sada posetili su Banjaluku i Fakultet fizičkog vaspitanja.

Marko Ždero, Tamaš Ivošev, Marko Savić i Dejan Majstorović bili su gosti Republike Srpske, u kojoj se, kako kažu, osećaju kao kod kuće.

Lepo nam je na ovim prostorima, ljudi nas vole, došli smo da se družimo, da promovišemo terene i razmenimo iskustva“, rekao je Marko Savić, a prenose “Nezavisne novine”.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, njihove brojne uspehe gotovo da znamo napamet, a ono što nas očekuje i što nedostaje jesu Olimpijske igre. Svi se nadamo da će se održati i da će srpski basketaši doći do najsjajnijeg odličja, ali…

Nažalost, zbog cele ove situacije sve je pomereno, ali mi se pripremamo za Igre. Nama je uvek najteže, pošto na svako takmičenje idemo kao favoriti i svi žele da nas pobede, ali to je pritisak sa kojim moramo da se nosimo. Smatram da smo mi najbolji i da imamo velike šanse za medalju. Još ako bude zlatna, to će biti sjajno“, najavljuje Savić.

Bilo kako bilo, ostaje da vidimo kada i da li će se Olimpijske igre održati, a u reprezentaciju svakako ne sumnjamo.