Za budućnost basketa – Akademija u Novom Sadu!

0
lukic-zdero-3x3-akademija
(FOTO: Danilo Lukić/Instagram)

Za uspehe srpskih basketaša na terenu svi vrlo dobro znamo, međutim oni neretko ostavljaju trag u basketu i van terena.

Bilo da nose dres reprezentacije ili ekipa, uvek i svuda se trude da Srbiju i basket predstave na najbolji način, ali i da “ostave” iza sebe nešto što nisu medalje.

Jedan od njih je i Marko Ždero, dugogodišnji član Novog Sada i reprezentacije Srbije. Naime, Ždero i trener Novosađana, Danilo Lukić osnovali su 3×3 akademiju, sa sedištem u Novom Sadu.

Veruje se da će ova akademija pod njihovim vođstvom postati jedna od najuglednijih u svetu. Njih dvojica već neko vreme rade sa grupama, a u razgovoru za zvaničan portal FIBA3x3, Lukić je objasnio o čemu se radi.

“U našem slučaju, stvorili smo akademiju za visoko obrazovanje, analiziranje, istraživanje i podučavanje u basketu 3×3”, kaže Lukić.

U Akademiji već sarađuju sa basketašima Novog Sada, ali i igračima koji igraju u Japanu.

danilo-lukic-akademija
Foto: Danilo Lukić/Instagram

“Želimo da edukujemo igrače kroz kampove, individualne i timske vežbe u našoj zemlji. Želimo da ljudi dođu u Srbiju da igraju najbolji basjet na svetu”, jasan je Lukić.

Danilo je, inače, bio i ključni saradnik u publikaciji fizičke pripreme profesionalnih basketaša, koju je proizvela FIBA, što dovoljno govori o njegovom znanju i kvalitetu.

Igrači stvaraju trenere, treneri stvaraju igrače – jasna je poruka, a Lukić verovatno najbolje zna koliko je trenerski posao značajan za razvoj igrača.

“Treneri će se edukovati kroz trenerske klinike u Srbiji ili drugim zemljama. Podelićemo naša iskustva i znanje, a takođe ćemo ugostiti trenere širom sveta, koji će učestvovati u našim kampovima”, ističe Lukić.