NOVI SAD: Prva titula za svetskog šampiona!

0

Ovaj vikend, osim turnira u Požarevcu, doneo nam je i turnir u Novom Sadu, a u srpskoj „Atini“, basket i atmosfera su uvek na visokom nivou. Ujedno, Novi Sad je opravdao ulogu favorita i došao do prve titule ove sezone, pošto je u finalu pobedio ekipu Uba. 

Ovog puta našli smo se na platou ispred SPENS-a, gde je publika imala priliku da uživa u vrhunskom basketu. Iako su neke ekipe igrale u nešto izmenjenim sastavima, gledali smo neke od najboljih basketaša na svetu, što je bilo dovoljno za uživanje.

Posle uzbudljive i neizvesne grupne faze dobili smo u polufinaliste. Basketaši Uba nastavili su sa sjajnim partijama i prvi stigli do polufinala, a tamo su im se pridružili basketaši Novog Sada, Tuti Frutija i No Hau.

Ubljani su bili nepobedivi u grupnoj fazi, ostvarili su tri pobede, dok je Novi Sad imao dve pobede i jedan poraz. Tuti fruti, koji je igrao u vrlo zanimljivom sastavu je takođe završio grupnu fazu bez poraza, dok je No Hao imao dve pobede i jedan poraz.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to što je Novi Sad igrao bez Dušana Buluta, koga je menjao Dušan Samardžić, dok je Bulut igrao za Tuti Fruti zajedno sa Markom Milakovićem, Nikolom Pavlovićem i Markom Dugošijom. Kada je reč o sastavu ekipe No Hao, igrali su Maksim Kovačević, Milan Kovačević, Mihailo Vasić i Goran Vidović.

Prvo polufinale donelo nam je veliku borbu i nešto što nemamo priliku često da vidimo, Dušan Domović Bulut protiv Novog Sada. Njega je u timu akutalnog šampiona sveta menjao Dušan Samaradžić, a Novi Sad je izašao kao pobednik, pošto je slavio sa 21:19. Pitanje pobednika rešio je Dejan Majstorović poenima sa linije penala.

U drugom polufinalu ponovo stari znanci – Ub i No Hao. Možda i malo ubedljivije nego što se očekivalo, Ub je slavio sa 21:15 i plasirao se u svoje peto finale ove sezone.

Kao što smo i očekivali, finale je u potpunosti opravdalo očekivanja i bilo ravno masters finalima. Uz čvrstu odbranu na obe strane do sredine utakmice nismo videli mnogo poena, a Novi Sad je uspeo da dođe do prednosi od tri poena (7:4). Ono što je za oba tima predstavljalo problem jeste što su već nakon pet minuta igre stigli do šestog faula.

Taman kada se pomislilo da Ub može da dođe do izjednačenja, usledila je serija poena Novog Sada koji je stigao do 11:5. Pokušavali su Ubljani šutevima sa distance da smanje zaostatak i eventualno preokrenu utakmicu, ali im to nije polazilo za rukom. 

Raspoložen je bio Ivošev pa je novim zakucavanjem doneo prednost svom timu od 13:7, što je praktično i označilo pobednika. Na kraju je Novi Sad pobedio sa 21:13 i došao do prve titule ove sezone.

Kada je reč o juniorskoj konkurenciji, u velikom finalu Odžaci su pobedili Krupanj rezultatom 16:8.