POŽAREVAC: Old Town prekinuo dominaciju Uba!

0
Old Town je stigao do prve titule (FOTO: 3x3 Serbia)

Dugo smo čekali povratak, ali basket je konačno tu i to u punom sjaju! Nakon turnira u Inđiji i titule basketaše Uba, ove subote gledali smo i turnir u Požarevcu.

Srpski basketaši prikazali su sjajne igre, a na kraju smo gledali veliko finale između Uba i Old Town, u kom su slavili basketaši Old Town sa 21:19.

Kada se radi o samom toku turnira, imali smo jednu grupu u kojoj je učestvovalo pet timova. Posle uzbudljive grupne faze izdvojile su se ekipe Old Town, Ub, Ada i Bela Palanka. Prvo polufinale donelo nam je susret Uba i Ade, koji su se već susretali u grupnoj fazi.. Ubljani su nastavili sa sjajnim partijama i u Požarevcu, pa su u grupnoj fazi upisali tri pobede i jedan poraz. Sa druge strane, Ada je imala jednu pobedu. Polufinalni duel doneo nam je uzbudljiv i neizvestan basket, a na kraju je slavio Ub sa 21:18.

Ub je ovog puta osvojio drugo mesto (FOTO: 3×3 Serbia)

Slično je bilo i u drugom polufinalu u kom su snage odmerili Old Town i Bela Palanka. Od Town je prosto blistao i stigao do finala bez poraza. Na tom putu pobedili su i Belu Palanku sa 21:17, a Palančani su tokom grupne faze imali samo jednu pobedu, ali su u direktnom okršaju bili bolji od Auto škole Traffic, te prošli u polufinale.

Finale je, prema svim očekivanjima, donelo veliku borbu. O tome koliko su se svi uželeli basketa verovatno govori činjenica što smo za samo minut igre videli deset poena. Ređali su se poeni na obe strane, a posle sjajne asistencije Vuka Obradinovića, kao i dvojke Vladimira Trajkovića, Old Town se „odlepio“ na 15:9.

Ipak, uz nove poene Uba, zaostatak je smanjen na 13:15, a vremena je bilo još mnogo. Basketaši Uba bili su solidni u odbrani, ali nisu uspevali da našu rešenje za dalekometne šuteve Obradinovića.

(FOTO: 3×3 Serbia)

Upravo je on odigrao ključnu ulogu u samoj završnici, pošto je prekinuo nalet Uba, koji je pretio da dođe do izjednačenja. Vezao je Obradinović tri poena, a sjajnim prodorom je stavio tačku na ovu utakmicu (21:19).

Old Town je ovaj turnir igrao u sledećem sastavu: Vuk Obradinović, Vladimir Trajković, Edin Vesković i Miloš Milovanović, dok je Ub  takođe igrao u izmenjenom sastavu: Ivan Popović, Nikola Vuković, Jovna Antić i Dušan Popović.

Na trećem mestu našli su se basketaši Ade, a kada je reč o juniorskoj konkurenciji, Traffic je u velikom finalu pobedio Gold sa 16:12.

Naredni turnir je već u nedelju, a grad domaćin je Novi Sad. Vidimo se već sutra, budite uz nas.