Vreme je za nove izazove: Bošković iz Zemuna ide u Saudijsku Arabiju!

0
Nebojša Bošković je novi član Rijada (FOTO: FIBA3x3)

Nebojša Bošković je dobro poznato ime u svetu basketa, kako na domaćim, tako i na inostranim terenima. Upravo zato njegov prelazak u ekipu Zemuna izazvao je opšte oduševljenje.

Činilo se da će Bošković biti sjajno pojačanje za nekadašnjeg svetskog šampiona, što i jeste bio, ali sada je vreme za rastanak i put na neku novu destinaciju.

Naime, Bošković će u narednom periodu nositi dres ekipe Rijada, koja će biti praktično nova ekipa na FIBA World Tour-u.

Kada je u pitanju saradnja sa Zemuncima, Bošković ne krije da je to za njega bilo pravo zadovoljstvo.

– Sa ekipom Zemuna sam imao odličnu saradnju, šteta što rezutat na kraju nije bio malo boji, s obziromna to da smo imali, da kažem solidnu sezonu sa dosta finala i polufina. Ali, prosto prošla sezona je bila najjača do sada, što se tiče kvaliteta ekipa tako da i 11. pozicija na svetu nije loš rezultat, ali naravno uvek treba stremimti ka najvecim ciljevima – rekao je Bošković.

A, kako je došlo do saradnje sa ekipom Rijada i ko će to praviti društvo srpskom basketašu?

– Došao je poziv od nekadašnjeg slovenačkog košarkaša i 3×3 igrača Aleša Kunca, koji je da kažem menadzer tog projekta i Košarkaskog Saveza Saudijske Arabije, da se pored postojeće ekipe 3×3 Džede oformi i 3×3 Rijad, gde bi u saradnji sa Alešom Kuncom ja bio igrač-trener. Sa mnom u ekipi biće jos Pavlovski, 3×3 reprezentativac Poljske i dva saudijska reprezentativca – objašnjava Bošković.

(FOTO: FIBA3x3)

Ako je sudeći prema sastavu ekipe, Džeda dobija ozbiljnu konkurenciju, ali i sve ostale ekipe na FIBA turu.

– Što se tiče planova, a to je ono od čega ja lično polazim, je da se najpre kroz trening što više upoznamo, kao i sisteme 3×3 igre, odbranu, napad… O rezultatima nikada ne volim unapred da pričam, ali mogu da kažem da će biti ozbiljan i profesionalni rad, da se od ekipe izvuče maksimum a kakav rezultat će biti, videćemo na kraju. Što se kaže – prvo skoči pa reci hop – zaključio je Bošković.

Bilo kako bilo, Bošković je ostavio veliki trag u sprskom basketu i kao igrač, ali i kao selektor ženske reprezentacije naše zemlje, pa nema sumnje da ćemo uživati gledajući ga u nekoj novoj ekipi.