Ubljani predvodnici RODA karavana

0
UB 3X3/ Foto: 3x3 serbia

Basketaši Uba trijumfovali su na trećem od četiri ovogodišnja RODA 3×3 turnira. Osvajanjem turnira u Inđiji, kojim je nastavljeno prvenstvo nakon pauze zbog korona virusa, Ub je potvrdio prvu poziciju u Srbiji.

UB 3X3: Ivan Popović, Strahinja Stojačić, Dušan Popović, Marko Branković

Ubljani su u Inđiju stigli kao prvi nosioci, i iako u izmenjenom sastavu, bili jedan od glavnih favorita, naročito nakon prikazanog na mastersu u Mađarskoj.

U prvom meču grupne faze bili su ubedljivi protiv Batajnice sa 21:8, usledio je zatim tesan poraz od ekipe Old town sa 20:19 i pobeda nad Olimpom rezultatom 20:12, za direktan plasman u polufinale.

Inđija/ Foto: 3×3 serbia

Inače, zbog još uvek aktuelne situacije sa virusom, broj ekipa je bio ograničen na osam.

U polufinalu, Ub je igrao sa prvoplasiranom ekipom grupe B, Armageddonom, a pobednika je odlučio Ivan Popović, koševima sa penala, 21:19.

Finale je takođe bilo na jednu loptu, a Ubljani, koji su gubili tokom većeg dela okršaja, vratili su se poenima Brankovića i Stojačića, sa distance. Bulut, koji je predvodio ekipu Akatsuki, čuvao je prednost, ali su na drugoj strani pogađali Popovići, Ivan i Dušan, pa je finale rešeno u finišu. Dvojkom Stojačića, Ub je stigao do preokreta, a isti igrač je postavio i konačnih 19:18.

 

Nastavite da pratite 3×3 Serbia i Basket 3×3 za više informacija o predstojećim turnirima.