Basketaši Obilića trijumfovali na Palama

0
Basketaši Obilića/ Foto:facebook.com/streetballpale/

Proteklog vikenda na Palama je održan tradicionalni turnir u basketu. U konkurenciji 14 ekipa iz regiona, bile su i dve srpske, Old town i Obilić, koji je i stigao do titule.

Obilić i Old town nisu bili u istom delu žreba, te je bio očekivan susret u finalu. Međutim, Bijeljina je u polufinalu sa 21:20 savladala Old Town i otišla na megdan potonjem šampionu.

Basketaši Obilića imali su maksimalan učinak. U grupnoj fazi su zabeležili  dve pobede, najpre protiv SO Jankovic 21:8, a potom i Old School sa 21:18. U eliminacionoj fazi bili su bolji od ekipe JustPub rezultatom 21:15, da bi finale obezbedili trijumfom nad timom Golden Hands sa 21:15. Okršaj za titulu rešili su prilično lako, Bijeljinu su savladali rezultatom 21:14.

Ekipu Obilića činili su: Oliver Klačar, Milijan Bocka, Nikola Perković i Dušan Samardžić.

Old town, koji je bio postavljen za prvog nosioca turnira, na kraju je završio na četvrtoj poziciji. Jedini poraz doživeli su u polufinalu od Bijeljine sa 21:20, a u prethodnim okršajima bili su prilično ubedljivi. Na startu su savladali Zenicu sa 20:16, potom su ekipu Sarajeva dobili rezultatom 21:0, dok su u prvom eliminacionom susretu bili bolji od La Ponta sa 21:13.

Igrali su u sastavu: Vuk Obradinović, Miloš Milovanović, Nikola Jeftić i Vladimir Trajković

 

Basket se konačno vraća u Srbiju!