WT Europe: Tri srpske ekipe u igri za tron

0
Foto: FIBA 3X3

Srpske basketaše u periodu od nedelju dana očekuje još jedan masters turnir. Najbolje svetske ekipe su i dalje u Debrecinu, a ovaj turnir nosi naziv Masters Europa. Srbiju će predstavljati, Liman, Novi Sad i Zemun. Basket je na programu 4. i 5. septembra uz uživo prenos na youtube kanalu FIBA 3X3.

Liman otvara treći masters kao jedina srpska ekipa koja nosi titulu. Naime, slavili su u Debrecinu, dok su na Hungary mastersu zauzeli sedmo mesto. I ovog puta kombinuju sastav, pa je jedini standardni basketaš na sva tri turnira Mihailo Vasić. Sa njim će igrati Maksim Kovačević, Milan Kovačević i Stefan Stojačić.

Maksim Kovačević rešio grupnu fazu/ Foto: Fiba3x3

Liman se nalazi u grupi A, i prvi okršaj je sa ekipom Lozane od 15:45, a u drugom meču grupne faze igraće sa mongolskim Ulaanbaatarom u 17:35.

Novi Sad sa prethodnog turnira nosi treće mesto, dok su u Debrecinu bili poziciju niže. Igraju u standardnom sastavu, Dejan Majstorović, Marko Savić, Tamas Ivošev i Dušan Domović Bulut. U grupi B, protivnici će im biti Jeddah od 16:10 i Gagarin, a taj duel je na programu od 18:00.

Još uvek se čeka na finale Novog Sada/FOTO: FIBA3x3

Treći predstavnik na Europa mastersu je ekipa Zemuna, a ovo je njima prvi turnir u sezoni. Igraće u najjačem sastavu, tim Zemun predstavljaće Bogdan Dragović, Nikola Vuković, Lazar Rašić i Marko Dugošija. Zemunci su u grupi D, gde će im od 18:50 protivnik biti NY Harlem, dok od 20:40 očekuju ekipu iz kvalifikacija.

 

Nema sumnje da nas čeka odličan basket!