Druga stanica World Tour-a: Tri srpske ekipe napadaju titulu!

0
savic-kojic-basket-3x3
(FOTO: FIBA3x3)

Pandemija koronavirusa poremetila je mnogo toga i na neko vreme sve nas ostavila bez omiljenog sporta.

Ipak, basket se i definitivno vratio, a sa njim i najbolje srpske odnosno svetske ekipe. Ovu sezonu otvorili smo Mastersom u Debrecinu, na kojem je trijumfovala ekipa Limana, ali sada nastavljamo dalje.

Kao što smo nekoliko puta rekli, pred nama je malo čudna sezona, pa će se tako još jedan Masters održat u istom gradu.

I u naredna dva dana imaćemo priliku da gledamo Liman i Novi Sad, ali uz pojačanje – tu je i ekipa Uba.

Basketaši Limana i ovo takmičenje počinju iz Grupe A, a tamo će im rivali biti Džeda i Lozana. U odnosu na prethodni turnir, Liman će sada igrati u nešto drugačijem sastavu. Standardni će biti Aleksandar Ratkov i Stefan Kojić, dok će Mihaila Vasića i Stefana Stojačića zameniti Maksim Kovačević i Milan Kovačević.

Milan se tek pre nekoliko dana pridružio ekipi, pa ostaje da vidimo kako će se uklopiti i da li će opravdati epitet velikog pojačanja.

Kada je u pitanju Novi Sad, koji brani titulu svetskog šampiona, takmičenje započinje u Grupi B i to protiv Humpoleca i Ulanbatora.

I ovog puta ćemo ih gedati u najjačem sastavu: Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović, Tamaš Ivošev, a ostaje da vidimo da li će otići korak dalje i osvojiti titulu.

Treći srpski predstavnik je ekipa Uba, koja se nalazi u Grupi C, a tamo ih čeka Riga i Debrecin.

Kada je reč o sastavu, pored Ivana Popovića, tu su i Marko Branković, Miroslav Pašajlić i Strahinja Stojačić.

Bilo kako bilo, sigurno je da nas čeka još jedan spektakl u Debrecinu i da će se naši timovi potruditi da dođu do trofeja. Da li ćemo gledati još jedan srpski duel, kao i ko će na kraju slaviti – ostaje da vidimo.