Stojačić nestrpljivo čeka početak sezone

0
Foto: Fiba 3x3

Definitivno, nova sezona počinje ovog vikenda. Željno je isčekuju i navijači i igrači, ali više od svih, sigurno Stefan Stojačić, koji je zbog povrede propustio kraj prethodne sezone.

Za zvanični sajte Fibe, Stojačić je govorio o dugo očekivanom povratku.

“Gledati 3×3 kao navijač, bilo je teško, jer toliko volim da igram. Stvarno jedva čekam da se vratim. Pre nego što odigram prvu utakmicu, moraću da se smirim, jer ću biti pun adrenalina.Ne želim da izgaram na terenu.

Stojačić veruje da će Liman biti još jači na mastersu u Mađarskoj.

Bićemo još bolji, jer je Liman pokazao tako dobre osobine i bez mene. Nećemo imati problema sa hemijom, jer smo ranije igrali tri godine zajedno, a takođe od nedavno treniramo i pripremamo taktiku. Želimo da osvojamo titule, a takođe da zadržimo prvu poziciju u svetu“.

U Debrecinu, moguće je da će se žreb ukrstiti sa gradskim rivalima, ekipom Novog Sada.

Mi volimo da igramo jedni protiv drugih i uvek je velika bitka. Postoji i malo dodatnog zbog Olimpijade i koje igrače će odabrati naša nacionalna federacija,tako da će dodati više začina rivalstvu“.

Inženjer robotike, prethodni period proveo je, kao i gotovo svi drugi na svetu, u nekoj vrsti izolacije, sa porodicom i ćerkom.

Bilo je to čudno vreme kada su svi bili samo kod kuće, ali voleo sam da budem sa ćerkom, a sada sam navikao da ne spavam mnogo“.

Sezona samo što nije počela, a stariji od braće Stojačić, maksimalno se trudio da iz povrede izađe kao bolji igrač.

Svi znaju moje glavne poteze, ali radi se o njihovom izoštrenju i verujem da mogu postati još bolji igrač“, zaključio je Stojačić.