Top 5: Najbolje od Olimpa

0
Foto: facebook/3x3olimpbelgrade

Top 5 najboljih poteza nastavljamo sa timom Olimp. Godinama unazad važe za jednog od najneugodnijih protivnika. Njihova istorija puna je velikih pobeda, nesrećnih poraza, sjajnih poteza i kvalitetnih igrača.

Beogradski Olimp stvorio je mnoge srpske basketaše. Kroz ovu ekipu, prošli su, kao trenutno najpoznatiji, Ivan Popović i  Nebojša Bošković. Istina je da je basketaška ekipa pre svega tim četvorice najspremnijih u tom trenutku da izađu na teren i bore se za pobedu. Takođe, istina je da između Olimp Beograd i Dragan Bjelica stoji znak jednakosti. Popularni Gaga Krosover godinama unazad vedri i oblači na basketaškim terenima. Prvi do njega je Marko Petrović Amos, koji je deo jednog od najstarijih srpskih timova dugi niz godina. Druga dvojica su se smenjivala i prolazila mentorstvo Gage i Amosa.

Olimp je u najsjajnijim danima rušio velikane, i sam je to. Trenutno se vraćaju na pobednički put, dok iščekuju početak nove inostrane sezone. U Srbiji su već osvojili jedan od tri odigrana turnira. Zagarantovano je da će i ove godine biti veliki borci i fer plej igrači, a na publici i deci koja pronalaze idole u nekome od ovih basketaša, je da podrže i uživaju.

Sam nadimak Dragana Bjelice vam sve govori. Kada je sa loptom u reketu, teško ga je zaustaviti, pa je visok procenat poentiranja nakon krosovera ili poluhoroga. U moru poteza, izdvojili smo jedan za tv špice. Komentari su suvišni, gledaj i uživaj!

Vuk Obradinović na basketaškoj sceni važi za veoma atraktivnog igrača, a najjače oružje mu je šut sa distance. Lomio je protivničke odbrane u raznim dresovima, a kao veliki borac, lako se uklopio u Olimpov sastav. Na mastersu u Pragu, kada se lomio rezultat u meču sa Novim Sadom, Obradinović je dodatno uneo neizvesnost i produžio borbu velikana. Na nesreću Olimpa, poraženi su u poslednjim sekundama, ali potez Obradinovića je ostao upamćen kao potez karaktera i neprestane borbe ovog tima.

Još jedan potez iz duela sa Novim Sadom je na spisku. Ovog puta protagonista je bio Marko Petrović. Brz organizator igre, sa odličnim šutom sa distance, pokazao je da je pretnja i nakon prodora. Iako niži od Majstorovića, Petrović je poentirao šutom preko glave. Nešto u tom stilu, kasnije je pošlo za rukom i Limanovom Ratkovu.

Prag je za atraktivne poteze Olimpu bio taličan, a Vladimir Trajković i na inostranim turnirima pokazao ono što se u Srbiji već znalo, atraktivna zakucavanja su njegov fah. Kao sa snimka “šta sve možete sa loptom”, mladi reprezentativac Srbije je protiv Limana potvrdio da srpski basket ima svetlu budućnost.

Za kraj, vraćamo se pet godina unazad. Ivan Žuća Popović tada je bio prva violina sa Olimpa. Opet je bio okršaj sa Novim Sadom, a tada novajlija na basketaškim terenima, Popović je pogodio preko jednog od najboljih igrača odbrane, Marka Ždera. O potezima Ivana Popovića tek ćemo pisati.

Nije bilo jednostavno fokusirati se na najboljih pet poteza, basketaši Olimpa ih imaju svakako mnogo više, što zbog broja igrača koji su prošli kroz tim, što zbog načina igre. Verujemo da ćete uživati dok gledate ove i tragate za atraktivnijim.