TOP 5: Najbolje od Zemuna

0
Foto: FIBA 3X3

Naš omiljeni sport je i dalje na pauzi izazvanom globalnom pandemijom koronavirusa, ali to je ujedno i pravo vreme da se prisetimo nekih najboljih poteza srpskih timova.

Već smo imali priliku da se prisetimo poteza basketaša Limana, a sada je na redu Zemun. Poznati po maestralnim zakucavanjima i trojkama u poslednjim sekundama, biće teško izdvojiti samo pet poteza, ali potrudićemo se da izaberemo one koji će se pamtiti.

Iako su već nekoliko godina na svetskoj sceni, pažnju javnosti najviše su skrenuli osvajanjem FIBA World Tour 2017. godine. Od tada važe za velike favorite gde god da se pojave, a veliku borbu i požrtvovanost baš uvek dobijemo od njih.

Gotovo svaka ekipa ima igrača na čiji se šut svakog dana mogu osloniti, čini se da kod Zemunaca veliko poverenje uživa Lazar Rašić. S obzirom na njegov procenat šuta sa distance, nije ovo nikakvo iznenađenje. A, pre šuta neretko idu i sjajne finte, kakvu smo videli na ovom turniru. “Sorry, but not sorry”, je verovatno i najbolji opis.

Kada želimo da vidimo efektna zakucavanja, logično je da ćemo na Youtube ukucati ime Nikole Vukovića, međutim na finalnom turniru 2018. godine i utakmici protiv Rige uverili smo se da popularni Vufi ume da pogodi i sa distance. I to u pravom momentu, tačnije u poslednjoj sekundi i na taj način reši pitanje pobednika.

Osim neverovatnih trojki po kojima je prepoznatljiv, Bogdan Dragović ima i sjajan prodor. U protekle dve sezone nismo imali priliku da ga mnogo gledamo na terenu, s obzirom na to ada se mučio sa povredama, ali kada je tu – prosto je nezaustavljiv. Sjajan prodor na Mastersu u Montrealu ćemo sigurno upamtiti.

Iako smo ga prethodno istakli njegove šuterske sposobnosti, ako ste pomislili da će ovaj TOP 5 najboljih poteza proći bez zakucavanja Vukovića – prevarili ste se. Samo je pitanje koje izabrati. Jednim je oduševio publiku u Beogradu, prisetimo se.

 

Pored Rašića, za rešavanje utakmica zadužen je i Bogdan Dragović, pa se ponovo vraćamo njemu. I to onih najbitnijih utakmica. Finalnih. Koje rešavaju pitanje svetskog šampiona. Ne moramo da trošimo reči, svi znamo o čemu se radi.

Naravno, ne smemo zaboraviti ni Marka Dugošiju, Nikolu Kovačevića, Dejana Pejića, Nebojšu Boškovića, ali kao što smo rekli  na početku – teško je izabrati. Uživajte u potezima Zemunaca i ostanite uz naš portal, ima toga još.