Sjajna inovacija: Perunović napravio aplikaciju za praćenje rezultata

0
Foto: Fiba3x3

Srpski basketaš Petar Perunović iskoristio je svoje obrazovanje i basketu podario aplikaciju za praćenje rezultata.

Perunović, inače član ekipe Tokyo i nekadašnji basketaš Ralje Intergalactic, sjajno je iskoristio slobodno vreme, a ova android aplikacija biće od koristi ljubiteljima basketa širom sveta.

Problem oko brojanja rezultata postoji od kada ljudi igraju basket. Da se vratimo u 2000. godinu dosta pre nastanka 3×3 basketa, kada sam počeo da igram basket, niko nije hteo da broji rezultat i često je nastajao problem. Kod sportista postoji posebna želja za pobedom, tako da je konačni rezultat uvek bitan. Posebno kod nas u Srbiji je poznat taj inat, koji nam donosi vrhunske rezultate u svakom sportu“, uveo nas je Perunović u priču oko nastanka aplikacije.

Aplikacija je poznata kao 3×3 Scoreboard i u formi je mini semafora za praćenje rezultata, vremena i faulova.

Ova godina nije počela sjajno, zadesio nas je ovaj virus koji nas je primorao da većinu vremena provodimo u kući. U tom periodu imao sam dosta slobodnog vremena, pa sam odlučio da rešim jedan problem koji smo imali na treningu, a to je semafor. Napravio sam “3×3 Scoreboard” android aplikaciju, koja je namenjena svima koji vole ovaj sport. Bilo da su to profesionalci koji će je koristiti na treningu, rekreativci koji igraju basket u svom kvartu ili deca koja uživaju u čarima 3×3 basketa“.

Trenutno je dostupna samo za android telefone i možete je besplatno preuzeti sa Google play prodavnice.

Ovo je prva verzija besplatne android aplikacije koja ce u budućnosti biti unapređivana. Imam u planu da napravim aplikaciju koja će se priključivati na više uređaja. Bilo je dosta pozitivnih reakcija i sugestija. Većinu sam prihvatio, tako da već unapređujem neke stvari. Imao sam u planu da napravim i aplikaciju za iOS (IPhone), ali da biste objavili aplikaciju u Apple prodavnici morate imati otvorenu kompaniju. Smislio sam neku alternativu, tako da u budućnosti možete da očekujete i aplikaciju za Iphone“ kazao je Perunović.

Na kraju, Petar Perunović je istakao: „Ova aplikacija je pre svega namenjenima ljudima koji uživaju u čarima 3×3 igre, što se tiče turnira u budućnosti kada implementiram povezivanje na više uređaja verujem da će i njima biti korisna“.