Titula za titulom: Nakon Kupa, Bela Palanka šampion i lige Niša

0
Foto: facebook.com/3x3liganis/

Šampion 3×3 lige Niša je ekipa Bela Palanka. Basketaši Palanke su do titule došli ispred tima BuraZZers i Neradnički, nakon što su u decembru trijumfovali i na prvom Kupu Niša.

Foto: facebook.com/3x3liganis/

Nakon devet odigranih kola i razigravanja, više od dvadeset nedelja basketa i pauze zbog virusa Korona, Niš je dobio šampiona.

Na terenima Šivare odigrani su svi mečevi. Bilo je otkaza, favorita, odlaganja i iznenađenja. Nakon svega, Bela Palanka se izdvojila. U ligaškom delu sezone, zauzeli su prvo mesto skorom 17 pobeda i četiri poraza, u stopu su ih pratili basketaši ekipe BuraZZers sa pobedom manje, dok je Babušnica takođe zabeležila 16 pobeda, ali i osam poraza.

Nakon razigravanja i finalnog dana, došlo je do promene na trećoj poziciji, koja je na kraju u zvaničnom plasmanu pripala basketašima ekipe Neradnički.

Foto: facebook.com/3x3liganis/

Eliminaciona faza je bila uzbudljiva. Formirane su dve grupe, koje su se ukrštale u četvrtfinalu. U polufinalu, Bela Palanka je zaustavila pohod Babušnice ka višem plasmanu od ligaškog, 19:14, a u drugom polufinalnom okršaju, BuraZZersi su dvojkom u poslednjoj sekundi savladali Neradnički, 18:17.

Dvojkom u produžetku sa Babušnicom, Neradnički je došao do trećeg mesta, 17:15, dok su Kovrdžavi slavili u duelu za peto mesto nad timom S.E.D.N.I. sa 18:15.

Finale nije obilovalo neizvesnošću obzirom da je Bela Palanka trijumfovala nad BuraZZersima rezultatom 21:14.