Basketaški spektakl u Vizuri: Titula za Džakove!

0

Ova sezona, osim duge pauze, očigledno nam donosi i mnogo iznenađenja. Jedno od njih je turnir u SC “Vizura” koji je opravdao sva očekivanja i doneo pravi basketaški spektakl.

Prvog dana imali smo priliku da gledamo takmičenje u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, dok smo u nedelju uživali u sjajnim potezima seniora.

Prvi put u organizaciji basketaša Zemuna, Marka Dugošije, imali smo priliku da gledamo dvodnevni turnir, a pobedu je odnela ekipa Džakova.

Gledali smo vrlo uzbudljivu grupnu fazu, a ni u eliminacionoj nije bilo ništa manje neizvesno. Posle četvrfinala izdvojile su se četiri najbolje ekipe, a to su: Vizura, Novi Beograd, Džakovi i Rivers.

Prvi polufinalni duel doneo nam je susret Džakova i Riversa, a trijumfovali su basketaši Džakova.

Od samog starta gledali smo neizvesnu i uzbudljivu utakmicu, te nijedna ekipa nije uspevala da se “odlepi” na više od jednog ili dva poena razlike. Tek nešto više od dva minuta pre kraja, Džakovi su pogotkom sa distance stigli do 19:15. Još dva poena Popovića bila su dovoljna za konačnih 21:17 i plasman u finale.

Drugi polufinalni par činile su ekipe Vizura i Novi Beograd. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u ovom meču, vodila se borba za svaku loptu, a oba tima forsirala su šut sa distance.

Tokom čitave utakmice gledali smo rezultatsku klackalicu, da bi serijom od četiri poena Vizura stigla do prednosti od 16:13. Ta prednost bila je dovoljna da utakmicu mirno privedu kraju i na kraju slave sa 21:15. 

Posle kratke pauze, došao je red i na veliko finale. A, tamo smo gledali veliku borbu između Džakova i Vizure.

Uz dobar procenat šuta iz igre, a vođeni Kilijanem i Draškovićem, Džakovi su vrlo brzo stigli do velike prednosti od 10:2. Sa dve vezane trojke Kilijan je praktično rešio pitanje pobednika, ali je uzvratio Rašić preciznim šutem sa distance.

Pokušavali su igrači Vizure da se vrate u igru, ali je njihov nalet odbijao Kilijan sjajnim šutevima sa distance. Na kraju ubedljivih 21:10 za Džakove i titulu na prvom turniru.

Treće mesto pripalo je basketašima Novog Beograda.