KRAGUJEVAC: UB je novi šampion

0
Foto: 3x3serbia

Basketaši Uba šampioni su najstarijeg turnira u Srbiji! Nakon trijumfa na prvom turniru u sezoni, u Sremskoj Mitrovici, Ub je u Kragujevcu potvrdio da ove godine ima ozbiljne ambicije. U finalu su savladali ekipu Čarapani rezultatom 21:12. Veliki uspeh na ovom turniru postigli su i basketaši ekipe iz Kruševca, kojima je ovo najznačajnije finale.

Uvodni minut finala obeležio je Pašajlić serijom 4:0 za ekipu Uba. Čarapani su svoju priliku tražili prodorima, ali je siguran plus na strani Ubljana držao Kilijan koševima sa distance. Pašajlić i Popović su proigravali Vasića ispod obruča, te je nakon četiri minuta rezultat bio 12:4. Kruševljanima je, kako je finale odmicalo, ponestalo sreće pri šutu za dva, ali su prodorima smanjili razliku.

Foto: 3x3serbia

Nisu se basketaši Uba opuštali, već su novom dvojkom Kilijana išli ka tituli, a razliku je uvećao Popović prikucavanjem, nakon sjajne asistencije Pašajlića. U finišu, kada je finale već bilo rešeno, igrači obe ekipe su igrali za publiku te su usledila zakucavanja i asistencije iza leđa. Na kraju, Ub je trijumfovao rezultom 21:12 i time došao do druge titule na dva odigrana turnira RODA prvenstva Srbije.

Foto: 3x3serbia

Treće mesto pripalo je basketašima tima Old Town. Idućeg vikenda sledi turnir Trofej Kralja.

Foto: 3x3serbia

 

 

 

 

U Kragujevcu su igrali i juniori, a titulu su osvojili basketaši ekipe KK Radnički 1950. Drugo mesto pripalo je timu Palkis juniori, dok su trećeplasirani Fire Matrix.