KRAGUJEVAC: Polufinala ulepšala jubilej turnira

0
Foto: 3x3serbia

RODA prvenstvo Srbije nastavlja se punom parom. Nakon prošlog vikenda u Sremskoj Mitrovici, karavan se sada nalazi u Kragujevcu na jubilarnom, desetom turniru.

U grupnoj fazi nije bilo neizvesnih okršaja, ali je publika ostala uskraćena basketa Novog Beograda i Autokuće Sekulić.

U eliminacionoj fazi, Ub je bio bolji od domaćeg Kragujevca sa 21:13, dok je Old Town savladao Olimp rezultatom 21:15, pa su zakazali prvo polufinale. Sa druge strane žreba, Detelinara je trijumfovala nad Armagedonom sa 18:17 i u polufinalu čeka Čarapane koji su bili bolji od Hi Honey rezultatom 16:11.

Start prvog polufinala bio je itekako neizvestan. Dvojkama Trajkovića, Old Town je uspeo da se odlepi, a Ub je rezultatski držao Vasić potezima ispod koša. Preokrenuli su Ubljani poenima Popovića, ali je dvojku vratio Obradinović, pa je usledila završnica na jednu loptu. Prodorima Kilijana i Popovića, Ub je obezbedio vođstvo a pobedu je potvrdio Vasić sa penala, 21:18.

U drugom polufinalnom duelu, Detelinara je bila favorit, što je ubrzo i pokazala na terenu. Kruševljani su lepim potezima prekidali serije Novosađana, ali je razlika, za koju je najzaslužniji bio Milaković, bila nedostižna Čarapanima. Polovinom duela, prišli su na -3, zatim i pogotkom sa distance na -1, te je finiš bio itekako interesantan. Upornost Čarapana se isplatila, a zakucavanjem su preuzeli prednost 16:15, nakon vođstva Detelinare od 13:6. Vratio je Šućov prednost Novosađanima, ali su i Kruševljani uzvratili sa penala za 20:18 i plasman u finale.