Ivan Popović: Titulu smo osvojili zahvaljujući odbrani

0
Foto: 3x3serbia

Prvi turnir u sezoni, čiji je početak odlagan zbog pandemije virusa korona, osvojili su basketaši Uba. Nakon trijumfa u Sremskoj Mitrovici od 18:14, košem Nebojše Kilijana, nad ekipom Zemuna, Ivan Popović je istakao da su prvi turnir ove godine osvojili zahvaljujući dobroj odbrani. Tim od koga se dosta očekuje ove sezone i koji je prethodne godine završio u Top 10 na Fibinoj rang listi, od starta je pokazao da će biti ozbiljan konkurent najvećim srpskim ekipama.

Prvi turnir smo odigrali u kombinovanom sastavu, zbog privatnih obaveza Danila i Strahinje. Pojačali smo se za ovaj turnir igračem, sa kojim se vrlo dobro poznajemo, tako da smo se lako uklopili. Od nokaut faze, svaki meč nam je bio jako fizički zahtevan. Glavno naše oružje tokom celog turnira, što i nije baš karakteristika za naš tim, bila je odbrana. Uspeli smo sve timove da spustimo ispod 14 poena. Finale je bilo jako uzbudljivo protiv jedne od najjačih svetskih ekipa, ali pre svega naših drugara iz Zemuna. Znali smo da će biti dobar meč, ceo susret bio je zanimljiv i izjednačen. Sreća je bila na našoj strani”, smatra Popović.

Ub je u Mitrovici igrao u sastavu sa novajlijom Nebojšom Kilijanom, Dušanom Popovićem i standardnim Markom Brankovićem, a Ivan Popović se osvrnuo i na promenu imena ekipe i pojačanje u ovoj sezoni.

Ovo nam je prvi turnir pod novim imenom, 3×3 Ub, dobili smo ogroman vetar u leđa i podršku od opštine, na čelu sa predsednikom Darkom Glišićem. Kilijan je opravdao ulogu dobrog pojačanja, doneo nam je čvrstinu u odbrani i šut sa distance koji nam je bio preko potreban”, naglasio je basketaš Uba, Ivan Popović.