Majstorović: Gladni smo, želimo da osvojimo medalju na Olimpijskim igrama!

0
Dejan Majstorovic foto: FIBA3x3

Sezona je, barem kada je FIBA u pitanju, i dalje pod znakom pitanja, ali za razgovor sa šampionima je uvek pravo vreme.

Reprezentativac Srbije i basketaš Novog Sada, Dejan Majstorović je, u razgovoru za FIBA, otkrio planove svog tima, ali i da će pre starta sezone morati na rutinsku operaciju meniskusa.

Tačan datum povratka se ne zna, ali treninzi i pripreme su uveliko u toku, a pre toga malo podsećanje na samo neke uspehe Majstorovića.

Pored brojnih titula, kako na reprezentativnom, tako i na timskom nivou, jedna se ipak odvaja. Medalja na Svetskom prvenstvu 2016. godine.

“To je bila moja prva zlatna medalja za reprezentaciju Srbije, za mene je to bio najveći trenutak u karijeri “, kaže Majstorović.

Ako ste pomislili da su se Novosađani zasitili posle silnih titula, varate se.

“Veoma smo gladni, želimo da osvojimo svaki turnir i želimo da pokažemo svima da smo nepobedivi. Od 2014. godine smo najbolja ekipa na svetu i ono što nas motoviše su Olimpijske igre. Bićemo spremni, želimo da osvojimo zlatnu medalju tamo”.

U potrazi za zlatom, uz Majstorovića je i Dušan Domović Bulut.

“Dušan je najbolji igrač sa kojim sam igrao, on je definitivno GOAT”.

Dejan Majstorović foto: FIBA3x3

Za one koji su svoju 3×3 karijeru započeli kada i Majstorović, Olimpijske igre i medalja je veliki san. Gradio je igru koju danas gledamo, pa i ne čudi što je sada medalja sa Igara i te kako realna.

“Sanjali smo o tome i sada je konačno tu. Sam odlazak na Olimpijske igre je neverovatan osećaj, biti tamo sa sportistima iz celog sveta… Ako osvojim medalju, onda ću biti u stanju da vam kažem koliko mi znači”.

Selekcija Srbije se već kvalifikovala za Olimpijske igre, koje su odložene za narednu godinu, ali verujemo da su naši reprezentativci i te kako spremni.