Međunarodni dan sporta – šta se sve krije iza medalja?

0

Sport je zaustavljen širom sveta, ali to, naravno, nije razlog da se na Međunarodni dan sporta ne prisetimo nekih sjajnih momenata u našem omiljenom sportu.

Neretko smo u prvim redovima kada se slavi uspeh naših basketaša, bilo da se radi o reprezentaciji ili o ekipama i uvek smo tu da im damo apluz.

Ali, da li smo uvek svesni šta se sve krije iza terena i koliko je njihov put do našeg aplauza zapravo dug? Ponekad to zaista zaboravimo, pa nam se otme i poneka psovka ako im ne ide onako kako bismo mi želeli da im ide.

Ono što bismo u tim situacijama morali da uzmemo u obzir jesu svi naporni treninizi koje imaju, bilo na terenu ili u teretani, povrede sa kojima se susreću (neki zaista nemaju sreće), brojna putovanja tokom sezone, promena vremenskih zona, odvojenost od porodica i slično.

Jedna galerija i nekoliko fotografija su sasvim dovoljne da se uverimo u to.

I zaista, prvi korak ka uspehu jesu upravo ove okolnosti. A, svedoci smo da se naši basketaši sa mnogo uspeha bore sa svim ovim preprekama.

Druga etapa su pobede, pa ipak… Potkradu se i neki porazi, manje ili više bolni. Potkradu se i neke sudijske greške, kao i porazi u poslednjim sekundama ili neviđenim trojkama.

I sve to mora da se prevaziđe da bi se došlo do pobeda i medalja, koje slavimo sa njima. Danas često ne brinemo kada izađu na teren i unapred im pripisujemo pobede, ali hajde da se nekad setimo da li je uvek tako lako.

I za kraj, jedino što možemo jeste da im uvek budemo podrška i da ih nagradimo aplauzom i kada pobede i kada izgube.

A za kraj sledi ona najlepša galerija! Uživajte i srećan nam Međunarodni dan spotra!