Cenjeni u svetu: Basketaši Zemuna sparingovali sa Holanđanima

0
Foto: Zemun 3x3

Basketaši Zemuna boravili su nekoliko dana u Holandiji, gde su sparingovali sa domaćim reprezentativcima, koji su se pripremali za predstojeće Olimpijske igre.

Svetski šampioni iz 2017. godine zadovoljni su kampom u Amsterdamu. Na poziv nacionalne federacije Holandije, ekipa Zemuna –  Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nebojša Bošković i Bogdan Dragović, provela je četiri dana u Amsterdamu, kako bi trenirala saholandskim timom, koji se spremao za olimpijske kvalifikacije u Indiji.

Prijalo nam je što smo na kratko prekinuli pripreme u Beogradu i imali priliku da odemo u kamp jedne tako ozbiljne ekipe i s njima treniramo. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo “, rekao je Marko Dugošija.

Ovo nije prvi put da Zemunci sparinguju sa nacionalnim selekcijama, pošto su prethodno u Beogradu boravile reprezentacije Kanade i Mongolije.

Ovakve stvari, prema rečima Dugošije, izuzetno pomažu našem timu.

Drago nam je da smo radom u prethodnom periodu stekli dobru reputaciju, a treninzi sa ovim timovima i nama znače, kako bismo se što bolje pripremili za sve što nas čeka ove sezone”, kaže Dugošija.

Pandemija izazvana korovavirusom stopirala je sportska dešavanja u čitavom svetu, a to je uticalo i na početak nove FIBA 3×3 turneje, koji je odložen do daljeg.

FIBA je otkazala sve turnire za prva dva meseca sezone, pratimo situaciju, nadamo se brzom početku i da će ovaj virus napraviti što manje štete, kako u našoj zemlji, trako i čitavom svetu”, zaključio je Dugošija.

Momci iz Zemuna potencijalni su reprezentativci Srbije i mogli bi da budu deo tima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijski igrama, koje su takođe neizvesne zbog pomenute pandemije.