Avai promenio ime i sastav

0
Foto: Fiba3x3

Basketaši tima Avai u novu sezonu ulaze sa brojnim promenama. Jedna od četiri najbolje rangiranih srpskih ekipa na svetskoj rang listi, u debitanskoj sezoni nosila je ime Vrbas, a igrali su u sastavu Danilo Mijatović, Strahinja Stojačić, Marko Branković i Ivan Popović. Ove godine, tim ima više ciljeve, pa su usledile i određene promene.

Prema Fibinim pravilima, da svaka ekipa nosi ime nekog grada ili naselja, oni su u prvoj sezoni predstavljali Vrbas. Tokom priprema za drugu sezonu, prihvatili su ponudu opštine, te će sada igrati pod imenom Ub.

Zvali smo se Vrbas, jer smo morali da nosimo ime nekog grada prema pravilima Fibe. Zahvalni smo im što su dozvolili da se zovemo po njima.  Ove godine smo dobili dobru ponudu mog grada, Uba. Opština, nam je na čelu sa predsednikom Darkom Glišićem izašla u susret i biće nam generalni sponzor za sledeću sezonu ”, objasnio je Ivan Popović.

Debitantsku sezonu, Avai je završio u prvih deset ekipa na svetu. Sa generalnim sponzorom, ambicije rastu.

Fokus će nam biti samo na teren. Prošle godine to nije bilo tako, morali smo na dosta toga da se fokusiramo. Sada je sve olakšano zbog tog sponzorstva. Cilj nam je da sezonu završimo u top 8, zato što prvih osam dobijaju masterse za iduću godinu”.

Još jedna novina ovog tima i razlog više za velika očekivanja, svakako je i pojačanje na mestu organizatora igre.

Novo pojačanje nam je Nebojša Kilijan, jedan od glavnih nosioca igre Ralje. Taj neki nedostatak igre u odbrani, agresivnost i šut koji nam je nedostajao malo više prošle godine, pronašli smo u njemu. Razgovarali smo, prihvatio je, tako da će ove godine biti naš član. I dalje ćemo trenirati u Novom Sadu, to će biti naša baza”, završio je Popović.