Drugo kolo United League: Zlato za Inanomo, Old Town na osmom mestu!

0
Foto: Fiba3x3

Protelkog vikenda u Rusiji je održan drugi turnir United League, na kojem su ponovo učestvovali i srpski basketaši.

Ovo puta nisu uspeli da dođu do titule, ali nema sumnje da su sjajnim partijama potvrdili epitet jednih od najboljih basketaša. Ekipa Old Town je posle osvajanja prvo izdanja turnira, ovo vikenda osvojila osmo mesto, pošto je eliminisana od TEAM NL (21:9). I ovo puta srpski tim predstavljali su Miloš Milovanović, Vuk Obradinović, Nikola Perković i Vladimiri Trajković.

Prvo mesto zauzeo je domaći tim Inanomo, dok su na drugoj poziciji basketaši Rige, a na trećoj upravo TEAM NL. Još dvojica srpskih basketaša igrala su ovog vikenda u Rusiji, a u pitanju su Marko Branković i Ivan Popović, koji su igrali za ekipu Ljubljane i osvojili 12. mesto.

Drugu godinu za redom United League okuplja neke od najboljih svetskih timova, koji se bore za novčane narade, ali iza plasman na neke od najprestižnijih turnira pod okriljem FIBA3x3. Liga sadrži šest kola, tako da je preostalo još četiri turnira, na kojima će se takmičiti ekipi iz Rusije, Srbije, Slovenije, Holandije, Poljske, Belorusije, Letonije i Litvanije.