Nova titula za Srbiju: Osvojen pripremni turnir u Sloveniji

0
Reprezentacije Srbije i Kanade FOTO: Basket 3x3 Slovenija

Reprezentacija Srbije nastavila je sa sjajnim partijama u okviru priprema za predstojeće Olimpijske igre, te je ovog vikenda na prijateljskom turniru u Sloveniji osvojila prvo mesto.

Posle pravog basketaškog spekla u Subotici, naša selekcija igrala je i u Portorožu i još jednom opravdala epitet jedne od najboljih svetskih ekipa. Srbija je prvog dana takmičenja upisala dve pobede protiv Hrvatske i Katara, da bi u četvrtfinalu ponovo odmerila snege sa katarskim basketašima. Sigurnom pobedom od 21:16 aktuelni evropski šampion ostvario je pasman u finale, gde im je protivnik bila selekcija Kanade.

Još ubedljiviji bili su naši igrači, te su Kanađane pobedili sa 21:13 pre isteka vremena. Srbiju su i na ovom turniru predstavljali basketaši Novog Sada – Dušan Domović Bulut i Dejan Majstorović, kao i igrači Limana – Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić.

Uz njih su bili i doskorašnji reprezentativac i član Novog Sada, Marko Ždero, kao i trener reprezentacije Danilo Lukić. Svi zajedno prikazali su sjajnu formu i napravili dobru uvertiru pred Olimpijske igre, koje će se održati u Tokiju.