World Tour – Liman i Novi Sad već znaju gde će igrati ove sezone

0
FOTO: Novi Sad

Da je pred nama veoma uzbudljiva i verovatno jedna od najinteresantnijih sezona dokaz je i draft za masters, koji je FIBA 3×3 objavila.

Naime, za osam najboje rangiranih ekipa na FIBA listi, već je poznato na kojima mastersima će učestvovati ove godine, dok će za druge morati da obezbede učešće preko challenger-a. Prvoplasirana ekipa dolazi iz Srbije, u pitanju je Liman i ona će, za sada, igrati na četiri turnira svetske serije. Limanci su obezbedili igru na turniru u Dohi, Montrealu, Meksiko Sitiju i Los Anđelesu.

basketaš Limana Stefan Stojačić rekao je da je izuzetno zadovoljan izborom turnira i da se ceo tim raduje novim izazovima.

Prvo smo izabrali Dohu jer je to prvo događaj u sezoni i bilo je malo šansi da odemo tamo. Iz Meksika nosimo lepe uspomene kada smo osvojili turnir 2017. godine. Prošle godine sam igrao, ali sam prolazio kroz proces oporavka od povrede. Mislim da je ceo tim zadovoljan novim odlascima u Los anđeles i Montreal, ako budem mogao da igram, rado ću poći i na ove događaje“, rekao je Stojačić za zvaničan sajt FIBA3x3.

Na drugom mestu FIBA rang liste nalazi se tim Rige, koji će igrati u Dohi, Džedi i Utsunomiji. Treća pozicija donela je Novom Sadu učešće u Manili, Lozani i Meksiku, dok će njujorški Harlem igrati u Pragu i Lozani.

Svoja očekivanja izneo je i basketaš aktuelnog svetskog šampiona, Novog Sada, Dejan Majstorović.

Već smo bili kvalifikovani za oDohu, tako da je Manila sledeći najraniji turnir i znali smo da će biti teško kvalifikovati se na taj turni. Verovatno ćemo posle Olimpijskih igara biti i emotivno i fizički umorni, pa je Lozana zbog toga najbolje vreme za povratak na Svetsku turneju. Volimo Meksiko, ali za nas je to malo problematično jer nas forsira da otputujemo na drugu stranu sveta, samo nedelju dana pre Evropskog prvenstva”, rekao je Majstorović za zvaničan sajt FIBA 3×3.

Prinston, koji se nalazi na petom mestu, putovaće u Prag i Džedu, dok će Šakiai igrati u Los Anjelesu i Manili. Za Piran je rezervisan Montreal i Doha, dok će Edmonton igrati u Dohi i Utsunomiji.