Novo priznanje za Buluta: Nagrada za MSP ponovo u rukama Novosađanina

0
Dušan Domović Bulut foto: Novi Sad Ultra challenger

Basketaš Novog Sada i reprezentativac Srbije, Dušan Domović Bulut, iza sebe ima više nego uspešnu sezonu, a nova nagrada stigla je u vidu priznanja za najspektakularnijeg igrača ove godine, u izboru navijača.

FIBA3x3 je pre izvesnog vremena pokrenula glasanje za najspektakularnijeg basketaša ove sezone, a pored Buluta, u užem izboru našao se još jedan srpski igrač, Nikola Vuković iz ekipe Zemuna. Posle glasanja, koje je FIBA3x3 okarakterisala kao neregularno, izdvojili su se Bulut i član NY Harlema, Marcel Esonwune. Kako je saopšteno, tokom glasanja su korišteni određeni marketinški potezi, usled kojih pravi ljubitelji basketa nisu mogli doći do izražaja. Iz tog razloga, FIBA 3×3 je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram ponovila glasanje između dvojice igrača, a srpski reprezentativac je odneo ubedljivu pobedu.

Bulut je ove sezone predvodio ekipu Novog Sada do četvrte titule svetskog šampiona, kao i reprezentaciju Srbije do odbrane trofeja namenjenog šampionu Evrope, a nakon tog prvenstva Srbija je i zvanično obezbedila plasman na Olimpijske igre, koje će se održati 2020. godine u Tokiju. Tokom ove sezone, srpski reprezentativac je osvajao priznanje za najspektakularnijeg igrača na pet različitih turnira, u Dohi, Meksiko Sitiju, Los Anđelesu, Kini, kao i na završnom turniru, koji je održan u japanskom gradu Utsunomija.

Novosađanin je na ovaj način ponovio prošlosezonski uspeh, kada je takođe bio proglašen za najspektakularnijeg igrača sezone.