Glasaj za najspektakularnijeg igrača: Vuković i Bulut ponovo u konkurenciji

0

Iza nas je veoma uzbudljiva sezona, u kojoj smo imali priliku da gledamo neke spektakularne igrače, a shodno tome FIBA je napravila sjajan izbor za najspektakularnijeg basketaša na ovogodišnjoj svetskoj seriji.

U užem izboru od sedam igrača našli su se oni koji su tu titulu poneli i na nekim ovogodišnjim mastersima, a glavni sud doneće upravo publika. Da srpski igrači dominiraju na svetskim terenima dokazano je i ovog puta. Naime, među sedmoricom najboljih nalaze se i dva basketaša iz ekipe Zemuna i aktuelnog svetskog šampiona – Novog Sada. U pitanju su Nikola Vuković i Dušan Domović Bulut, a vi im svojim glasovima možete pomoci da osvoje ovu prestižnu nagradu.

Upravo je Bulut najviše puta osvajao ovo priznanje, 2016. i 2017. godine, dok je pre njega Terrence Romeo iz ekipe Manila West, a kasnije i basketaš Saskatoon-a  Michael Linklater. Ovog puta, pored Vukovića i Buluta, u izboru se nalaze i Dmitrii Cheburkin (Gagarin), Josh Sharma (San Francisco), Marcel Esonwune (NY Harlem), Khalid Abdel-Gabar (Jeddha) i Nauris Miezis (Riga Ghetto).

Glasanje je otvoreno do 4. decembra, a to možete uraditi OVDE.